Deze 5 dingen moet je zeker doen als je zelf met je webteksten aan de slag gaat

Een goede webtekst is cruciaal. Zeker in deze tijd, waar een groot deel van je inkomen online te verdienen valt. Webteksten die kloppen zorgen voor meer leads. Meer leads zorgen op hun beurt voor meer omzet. Klinkt supersimpel, toch? In de praktijk blijkt dat vaak toch een beetje tegen te vallen. Daarom delen we vijf dingen die je vooral zou moeten doen wanneer je zelf met je webteksten aan de slag wilt gaan. Want bij een écht goede webtekst komt toch wel het één en ander kijken. 

Gebruik een krachtige titel

Dan weet je tenminste zeker dat je veel potentiële bezoekers aan zult spreken. Want jij bent vast niet de enige die een bepaald product of dienst aan de man wil brengen. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde websitebezoeker binnen een paar seconden beslist of hij wel of niet geïnteresseerd is. Een pakkende titel wekt interesse en houdt de aandacht vast. Dit kan hét verschil maken tussen wel of niet gelezen worden. Zeker wanneer je jouw webteksten deelt via social media zorgt een sterke titel voor beduidend meer websitebezoekers. 

Schenk aandacht aan SEO, ook als je er geen verstand van denkt te hebben

Door SEO (of zoekmachine optimalisatie) toe te passen zorg je ervoor dat potentiële klanten jou gaan vinden bij een zoekopdracht. Tegenwoordig kun je simpelweg niet meer om SEO heen. Het lukraak tikken van een webtekst is iets uit vervlogen tijden. Jij wilt met jouw website toch ook op de eerste pagina tevoorschijn komen wanneer een bepaalde zoekopdracht op een website als google wordt ingevoerd? Dat lukt je alleen in het geval je webteksten SEO-technisch goed in elkaar zitten. Er zijn (zeker voor WordPress) een aantal handige plug-ins beschikbaar die je precies vertellen (lees: letterlijk vertellen) wat je moet doen om je tekst ‘SEO-proof’ te maken. Maak hier gebruik van!

Wees niet te vrijblijvend

Hoe je het ook wendt of keert: het uiteindelijke doel van jouw website is het aanprijzen van je product of dienst, of het generen van naamsbekendheid. Dat wordt nog weleens vergeten wanneer mensen zelf aan de slag gaan met webteksten. Het gaat hier niet om borstklopperij en ‘wij van …’, maar zorg dat je bezoekers snappen waarom jij de juiste partij bent. Laat zien dat jij oplossingen biedt voor het ‘probleem’ van je bezoeker. 

Breng je onderscheidend vermogen helder naar voren

Zeker wanneer je actief bent in een branche waar veel concurrentie bestaat, is het wijs om potentiële klanten te triggeren. Door net even anders te zijn dan de rest in jouw vakgebied, bijvoorbeeld. Schrijf creatief. Maak content die het delen waard is. Schroom niet om humor te gebruiken en daarmee voor een glimlach te zorgen met jouw webteksten. Zo zorg je ervoor dat ze jouw en je onderneming onthouden.

Tekstschrijver inhuren om je te helpen met je webteksten?

Met sterke titels, de juiste toepassing van SEO en ook nog eens leuk om te lezen! Benieuwd wat wij met jouw webteksten kunnen? Laten we eens een virtuele kop koffie drinken!

Wij leveren met vijf werkdagen. Heb je meer haast? Je kunt altijd een spoedopdracht aanvragen. 

Wij hanteren scherpe tarieven voor onze dienstverlening. Wil je weten wat een tekst precies kost? Of wil je meerdere teksten laten schrijven en wil je weten wat de kosten zullen zijn? Vraag dan je offerte aan. 

Wij leveren de teksten inclusief de meta descriptions, meta titel en headings. Indien gewenst maken we er zelfs een html-bestand van. Je teksten worden opgeleverd met een score van 100% (tenzij anders afgesproken).

tekstschrijver inhuren?

Nieuws & Blogs

KrachtigeTeksten.nl - content creatie altijd uniek

Blijf unieke content creëren met deze tips

Nog twee dagen en de maandelijkse nieuwsbrief moet de digitale deur weer uit. Maar ja… geen inspiratie. Herkenbaar? Geen nood, wij helpen je aan ideeën met deze vijf, vooruit dan zes, onderwerpen voor je nieuwsbrief. Tip 1 | Ontwikkelingen Houd

Lees verder »
KrachtigeTeksten.nl - in beeld met de juiste woorden

In beeld met de juiste woorden

Wist je dat de woordkeuze op je website bepalend is voor jouw succes? Klanten bereik je door taal te gebruiken die bij hen aansluit. Daarnaast zijn de juiste woorden cruciaal voor je online vindbaarheid. Daarvoor moet je van je expertstoel

Lees verder »

Brochure aanvragen

Wil je op je gemak wat informatie over onze diensten doorlezen? Vraag dan onze brochure aan. Liever meteen een antwoord op je vragen? Stuur dan een bericht naar info@KrachtigeTeksten.nl. 

Wat onze klanten vinden

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

Krachtig en doeltreffend

★★★★★
Linda heeft de teksten herschreven voor onze website. De hoeveelheid tekst die wij hadden, heeft zij krachtig en doeltreffend geschreven. Linda schakelt snel en levert goede kwaliteit. Zeker een aanrader!
Winanda Wolvers

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers

Tekstbureau voor het MKB en zelfstandig ondernemers. Prettig leesbare en SEO-proof website teksten.

Weten wat het kost?