Zakelijk blog schrijven

Wil je je bedrijf sterker positioneren en beter zichtbaar maken voor je klanten en potentiële klanten? Dan is een zakelijk blog een hele goede optie. Door te bloggen laat je zien waar je expertise ligt en maak je je bedrijf goed vindbaar. Met inhoudelijke blogs zul je mensen boeien en zal je naam een plekje in het geheugen bemachtigen. Ook is het schrijven van een zakelijk blog een mooie manier om je huidige klanten te informeren over de ontwikkelingen binnen je bedrijf. Zo blijft men betrokken en blijf jíj top of mind. In dit blog lees je hoe een zakelijk blog een groot voordeel voor je kan opleveren!

Een zakelijk blog geeft je een professionele uitstraling

Wanneer je regelmatig een zakelijk blog publiceert op je website, dan geeft dat een professionele uitstraling. Je klanten of potentiële klanten zien direct dat je ‘up to date’ bent. Dat wekt vertrouwen. Daarnaast kun je met een zakelijk blog ook direct een goede inhoudelijke indruk op hen maken. Je website bezoekers zullen aan je blogs zien dat je kennis hebt van zaken, wat nogmaals bevestigt dat je een betrouwbare partij bent. Ook kun je de blogs bijvoorbeeld delen via je social media, dit zal zorgen voor meer ‘volgers’ en zal je online zichtbaarheid vergroten.

Klanten zien jou graag ontwikkelen

Tevreden klanten zien graag hoe je bedrijf zich ontwikkelt. Ze zullen met plezier op de hoogte blijven van nieuwe diensten en producten of bijzondere gelegenheden. Wat veel van je klanten ook zeker zullen waarderen is een ‘kijkje in de keuken’. Hoe leuk is het wanneer iemand de gelegenheid krijgt om mee te kijken naar bijvoorbeeld de productie, het ontwikkelproces of het inpakproces? Leuk om bijvoorbeeld te laten zien is hoe een pakketje tot stand komt voordat het bij je klant in de brievenbus valt. Kortom; klanten zien graag meer van je bedrijf dan je misschien denkt. Het publiceren van een zakelijk blog biedt je de mogelijkheid om je deuren virtueel open te stellen. Helemaal mooi is het wanneer je dit blog begeleidt met een kort filmpje of een animatie.

Nieuwe klanten voelen zich aangesproken door je kennis

Wanneer klanten op e website landen en zij zien dat je over bepaalde onderwerpen schrijft, dan kan dat hen over de schreef trekken om zaken met je te doen. Door middel van een zakelijk blog laat je blijken dat je kennis hebt van zaken. Daarnaast stel je deze kennis gratis ter beschikking, wat een fijne bijkomstigheid is voor iemand die zoekt naar een geschikte partij om iets te kopen of een dienst af te nemen. Zij voelen zich geïnformeerd en krijgen het gevoel bij de juiste partij te zijn beland. Het gevoel van ‘service’ leeft hierdoor en dat heeft een positieve invloed op de aankoopbeslissing. En daar gaat het natuurlijk om!

Een zakelijk blog schrijven is erg nuttig, omdat je het vertrouwen van je klanten ermee wint en tevens je bereik enorm kunt vergroten.

Je maakt jouw website beter vindbaar

Door het schrijven van een blog kun je de vindbaarheid van je website en dus de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten. Het creëren van traffic (verkeer naar je website) is soms een grote uitdaging, maar wanneer je de juiste onderwerpen weet uit te kiezen, dan zul je zien dat je gevonden wordt op zoektermen die zeer nuttig voor je zijn. Het beste is om niet alleen te schrijven over onderwerpen die direct gerelateerd zijn aan je belangrijkste zoekwoorden. Ook de ‘long tail’ mag niet worden vergeten. Dit zijn de minder vaak gebruikte, maar veel relevantere zoektermen waarmee je zeer relevante potentials naar je toe kunt trekken.

Een zakelijk blog help om je te onderscheiden van je concurrent

Door het schrijven van een zakelijk blog kun je je op zowel inhoudelijk vlak als op het gebied van online vindbaarheid goed onderscheiden van je concurrenten. Een goed ingericht zakelijk blog dat je goed bijhoudt en waarin je schrijft over nuttige, interessante en relevante zaken voor je klanten, zal er voor zorgen dat klanten die wellicht naar de concurrent zouden stappen, jóuw bedrijf als eerste weten te vinden. Zowel op het vlak van vindbaarheid, als op het inhoudelijke vlak valt er veel te winnen. Namelijk: een concurrentievoordeel door vindbaarheid, snelheid, kennis en service.

Hulp nodig bij het schrijven van een zakelijk blog?

Wil je meer weten over de voordelen van het bijhouden van een zakelijk blog? Of vind je het lastig om een zakelijk blog te schrijven en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Je kunt hiervoor een tekstschrijver inhuren bij KrachtigeTeksten.nl. Wij vertalen je onderwerpen, ontwikkelingen en verhalen naar krachtige teksten, blogs en content voor je social media. Vraag naar de mogelijkheden!

tekstschrijver inhuren?

Nieuws & Blogs

KrachtigeTeksten.nl - content creatie altijd uniek

Blijf unieke content creëren met deze tips

Nog twee dagen en de maandelijkse nieuwsbrief moet de digitale deur weer uit. Maar ja… geen inspiratie. Herkenbaar? Geen nood, wij helpen je aan ideeën met deze vijf, vooruit dan zes, onderwerpen voor je nieuwsbrief. Tip 1 | Ontwikkelingen Houd

Lees verder »
KrachtigeTeksten.nl - in beeld met de juiste woorden

In beeld met de juiste woorden

Wist je dat de woordkeuze op je website bepalend is voor jouw succes? Klanten bereik je door taal te gebruiken die bij hen aansluit. Daarnaast zijn de juiste woorden cruciaal voor je online vindbaarheid. Daarvoor moet je van je expertstoel

Lees verder »

Brochure aanvragen

Wil je op je gemak wat informatie over onze diensten doorlezen? Vraag dan onze brochure aan. Liever meteen een antwoord op je vragen? Stuur dan een bericht naar info@KrachtigeTeksten.nl. 

Wat onze klanten vinden

zeer duidelijke teksten geschreven die perfect aansluiten op wat ik voor ogen had

★★★★★
Mijn ervaring met krachtige teksten is uitstekend! Er wordt zeer adequaat en professioneel gereageerd op je aanvraag. Met wat steekwoorden en richtlijnen worden er zeer duidelijke teksten geschreven die perfect aansluiten op wat ik voor ogen had. Ik heb inmiddels al 2x gebruikt gemaakt van krachtige teksten en al 1x doorverwezen naar een kennis welke ook perfect geholpen is. Ik wil krachtige teksten dan ook bedanken voor de inzet en mooie teksten die ik heb mogen ontvangen!
Zito Muijsenbergh

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

altijd naar onze tevredenheid – én die van de klant

★★★★★
Wij laten regelmatig teksten voor onze klanten schrijven door Linda. En altijd naar onze tevreden – én die van de klant. We hebben zeer diverse klanten (van fotografie tot campingartikelen), dus dat vergt het nodige inlevingsvermogen. Bovendien is SEO bijna altijd een focus voor ons, en ook daarop scoren Linda's teksten altijd zeer goed!
Tim & Jeroen NowwebNL

Tekstbureau voor het MKB en zelfstandig ondernemers. Prettig leesbare en website teksten.

Weten wat het kost?