Ben je tevreden met de inhoud van je website? Is de boodschap die je overbrengt correct en werkt je website goed voor de bezoekers die je site bekijken? Top! Maar wat als je meer bezoekers naar je website wilt trekken, als je een hogere positie in de zoekresultaten wilt bemachtigen? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

Adverteren voor meer bezoekers

Je kunt natuurlijk aan de slag met het plaatsen van advertenties. De meest voor de hand liggende optie is het inzetten van Google Ads; een effectieve maar kostbare manier om meer bezoekers naar je website te trekken. Een groot voordeel van Ads is dat het direct werkt. Die bezoekers komen echt snel naar je website. Een aandachtspunt is dat je wel snel aan de slag moet met het optimaliseren van de advertenties. Doe je dat niet, dan betaal je flink voor bezoekers die nooit je klant zullen worden.

Social media inzetten voor meer bekendheid

Door het inzetten van social media kun je bezoekers naar je site trekken, die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp of bijvoorbeeld een dienst of product die jouw bedrijf aanbiedt. Door interessante, relevante informatie te plaatsen op verschillende kanalen, kun je nieuwe klanten bereiken maar tegelijkertijd contact houden met bestaande klanten.

Nieuwe teksten schrijven die focussen op andere zoekwoorden en -termen

Wanneer je nieuwe teksten aan je website toevoegt waarin je focust op andere zoektermen, kun je daarmee ook nieuwe bezoekers naar je website trekken. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van blogs, artikelen of het plaatsen van interviews met klanten. Deze informatie kun je vervolgens ook weer delen op social media. Wanneer je nieuwe teksten voor je website schrijft, dan is het verstandig om meteen met een aantal ‘SEO punten’ rekening te houden. Oftewel, punten die bijdragen aan het ‘zoekmachine vriendelijk’ maken van je teksten. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines jouw website of webpagina eerder laten zien wanneer een bezoeker een bepaalde vraag intypt in de zoekmachine. Bij KrachtigeTeksten kunnen wij bestaande teksten ‘SEO proof’ maken. Wil je meer weten over het SEO proof maken van webteksten? Lees dan verder.