Natuurlijk, wij zijn een tekstbureau en schrijven graag je teksten. Maar: je wilt als ondernemer, marketeer of content manager zelf ook weleens wat kunnen schrijven. Even snel ‘een tekst schrijven tussendoor’. Dit gaat niet voor iedereen gemakkelijk. We zien een groot verschil in mensen die hun verhaal goed kennen en kunnen vertellen, maar het niet in woord en geschrift op papier kunnen krijgen, of op een webpagina. Daarnaast zien we mensen die juist teveel tekst op papier kunnen krijgen… Lappen tekst, mooi geschreven, echte kunst. Maar duidelijk? Nee. Meestal zijn deze teksten veel te lang en zal de lezer de laatste zin niet halen. Wij helpen je graag op weg:

Tips voor het schrijven van een goede tekst

Vertaal jouw onderwerp, naar de vraag van de lezer

Allereerst bedenk je natuurlijk het onderwerp voor de tekst, of misschien weet je die al. Dat onderwerp, is die ook duidelijk voor de lezer? Is het een technische term of vaktaal? In dat geval kun je beter overwegen om het anders te verwoorden. Bedenk welke vraag mensen stellen, om tot dit antwoord te komen? Hoe denkt de lezer? Waar zoekt men naar?

Je verhaallijn bepalen

Bepaal hoe je verhaal loopt. Je begint met een intro, en dan? Waar wil je naartoe met je verhaal? Wat moeten mensen er van leren of wat moeten ze onthouden? Zet enkele punten voor jezelf op papier. Je rode draad voor het schrijven van je tekst.

Tussenkoppen, tease je lezers

Verwerk je rode draad tot interessante koppen die de lezer triggeren om verder te lezen. Vaak leest men geen hele tekst scant men alleen de koppen. Indien de koppen duidelijk zijn en goed aangeven wat men in de tekst aan informatie kan verwachten, dán pas leest men echt de hele tekst. Zorg dus voor goede, uitnodigende koppen.

Maak korte zinnen en vermijd overbodige woorden

Wij verkopen fantastische producten, die uniek zijn en de allergoedkoopste. Ofwel, je verkoopt unieke producten voor een lage prijs. Vraag je altijd af of je het woord ‘uniek’ echt wilt gebruiken. Meestal zijn dingen niet zo uniek als ze geschetst worden. Daarnaast zijn woorden die een sentiment of gevoel moeten benadrukken, meestal overbodig. Men moet immers zelf de kwaliteit ervaren en ‘iedereen biedt fantastische producten aan’. Houd het bij feiten, je kunt saaie feiten ook leuk omschrijven. Heb je daar hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op! Wij maken van saaie teksten aantrekkelijk en goed leesbaar!

Schrijf altijd voor bezoekers en focus niet op zoekmachines

Door te focussen op je bezoekers, kun je jouw boodschap op de juist manier overbrengen. Focus je teveel op zoekmachines, dan zul je rare teksten krijgen die niet lekker leesbaar zijn. Het geheel hangt dan aan elkaar van zoekwoorden en synoniemen. Met als gevolg: een slecht verhaal. Wil je een goed verhaal neerzetten en een heldere boodschap overbrengen aan de lezer of de bezoeker van je website, zorgen dan voor teksten die gericht zijn aan je bezoekers maar tevens voldoen aan een aantal SEO punten of ‘SEO regels’. Deze punten hebben met name betrekking op de opmaak van je tekst en het gebruik van zoekwoorden. Ook is het belangrijk om in- en uitgaande links op en naar je pagina te plaatsen. Dat helpt je om je domein te versterken, wat weer resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten.

Zoekmachinevriendelijke teksten gericht op je bezoekers

Wil jij zoekmachinevriendelijke teksten laten maken of wil je jouw bestaande tekst of je hele website ‘SEO Proof’ laten maken? Bij KrachtigeTeksten.nl weten we daar alles van. We combineren krachtige teksten met alle SEO punten. Neem contact met ons op voor meer informatie!