Teksten SEO laten schrijven

Wanneer je je bedrijf beter op de kaart wilt zetten en beter gevonden wilt worden in de zoekmachines, is het zaak om je website onder de loep te nemen! We hebben het dan niet alleen over de technische kant van je website, maar ook je webteksten. 

Webteksten spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van je site, en dus van je bedrijf. Naast het verwerken van zoekwoorden (keywords) in de tekst, is er meer dat je kunt doen om beter online gevonden te worden.

SEO kent verschillende dimensies. En laten we eerlijk zijn, we hebben ze meestal niet allemaal onder de knie. Zo kan iemand een eersteklas programmeur zijn en je website technisch gezien optimaal hebben ingericht voor zoekmachines. Maar wanneer je je pagina’s te technisch inricht en je teksten te weinig afstemt op de bezoekers, bereik je niet het gewenste resultaat. Hetzelfde geldt wanneer je fantastische teksten hebt geschreven, maar je website technisch gezien onvoldoende is ingericht om goed gescand (geïndexeerd) te kunnen worden door zoekmachines. En dan is er nog de ‘on page optimalisatie’, oftewel de inrichting en weergave van je pagina’s.

Teksten SEO laten schrijven, waar moet je op letten?

Bij het schrijven van SEO teksten, nemen we bij KrachtigeTeksten.nl altijd de bezoekers als uitgangspunt. Een tekst moet allereerst voor hen goed leesbaar en overzichtelijk zijn. Ook moet de metadescription, dus hetgeen mensen zien in de zoekresultaten heel erg duidelijk zijn. Dát is immers het moment dat mensen wel of niet besluiten op jouw link te klikken.

Om überhaupt in de zoekresultaten te verschijnen moet je site natuurlijk ook goed ‘leesbaar’ zijn voor zoekmachines. Het verwerken van zoekwoorden in de tekst is natuurlijk heel verstandig, maar houd het leesbaar. Een overkill aan een bepaald zoekwoord is niet prettig voor de bezoekers en maakt de tekst minder aantrekkelijk. We adviseren we je altijd te blijven schrijven aan je bezoekers.

Opmaak van een SEO tekst

Wanneer je een ‘SEO tekst‘ wilt maken, is het van belang ervoor te zorgen dat de opmaak correct is. Belangrijk zijn hierbij de tussenkoppen, opsommingen en vetgedrukte en cursieve woorden. Wanneer je deze op de juiste wijze instelt, kan je tekst beter geïndexeerd worden door zoekmachines. Dit betekent dat je een grotere kans maakt op een hoge positie in de zoekresultaten.

Meer weten over het SEO laten schrijven van je webteksten?

Ga je je website vernieuwen of zijn je bestaande webteksten aan vernieuwing toe? Het SEO laten schrijven van webteksten helpt je hogerop in de zoekresultaten! Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Laatste blogs

SEO tekstburau

SEO tekstbureau

Voor veel bedrijven is een hoge positie in de zoekmachines cruciaal voor hun business. Helaas zijn er nog steeds ondernemers, webbouwers en marketeers die denken dat een webpagina vol met zoektermen het verschil gaat maken. Dat zo’n pagina je hoger

Lees verder »
Een goede dienstenpagina schrijven - Anno Morgen Marketing & Communicatie

Een goede dienstenpagina schrijven

Vind je het lastig om je dienstenpakket helder en duidelijk te beschrijven? Geen zorgen, je bent zeker niet de enige. Veel ondernemers vinden het een uitdaging om de werkzaamheden die ze dagelijks in de praktijk uitvoeren te vertalen naar heldere

Lees verder »
Communiceert u effectief via uw bedrijfswebsite?

Communiceer je effectief via je bedrijfswebsite?

Beter vindbaar worden? Een lager bouncepercentage? Of gewoon meer verkopen met je webshop? Wil je de effectiviteit van je website verbeteren? Neem dan je webteksten onder de loep. Een website moet snel laden, visueel aantrekkelijk zijn en een duidelijke structuur

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Snelle en goede service!

★★★★★
Snelle en goede service! Linda reageerde snel en pakte de opdracht met twee handen aan. Daarnaast leverde ze ook nog voor de deadline! – Challenge Accepted
Challenge Accepted

Schakelt snel en levert goede kwaliteit

★★★★★
Krachtige teksten schakelt snel en levert goede kwaliteit. Met een kleine hoeveelheid informatie weten zij een pakkende en doeltreffende tekst te schrijven. Zeker een aanrader.
Nando Burghardt

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers

Heel tevreden!

★★★★★
Linda heeft een zeer nuttige blog geschreven voor mijn website scheherazad.nl. Naast geweldige bloginhoud bevat het ook alle informatie over SEO en lettertypen. Bedankt, Tahani
Scheherazad