Wanneer je jouw bedrijf beter op de kaart wilt zetten en beter gevonden wilt worden in de zoekmachines, is het zaak je website onder de loep te nemen! We hebben het dan niet alleen over de technische kant van je website, maar ook je webteksten.

Webteksten spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van je site, en dus van je bedrijf. Naast het verwerken van zoekwoorden (keywords) in de tekst, is er meer dat je kunt doen om beter online gevonden te worden.

SEO kent verschillende dimensies. En laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben ze niet allemaal onder de knie. Zo kun je een eerste klas programmeur zijn en je website technisch gezien optimaal hebben ingericht voor zoekmachines. Maar wanneer je je pagina’s te technisch inricht en je teksten te weinig afstemt op de bezoekers, bereik je niet het gewenste resultaat. Hetzelfde geldt wanneer je fantastische teksten hebt geschreven, maar je website technisch gezien onvoldoende is ingericht om goed gescand te kunnen worden door zoekmachines. En dan is er nog de on page optimalisatie; ofwel de inrichting en weergave van je pagina’s…

SEO laten schrijven, waar let je op?

Stel, je wilt beter gevonden worden en je teksten ‘SEO laten schrijven’. Waar let je dan op? Natuurlijk moet je beginnen bij een goede basis. Een SEO tekstschrijver kan jouw basis hoogstwaarschijnlijk niet zelf verzinnen. De kennis en inhoudelijke informatie is immers iets van jou. Een SEO tekstschrijver moet een goed inlevingsvermogen hebben en goed weten hoe een onderzoek eventueel gedaan moet worden, om meer informatie over het onderwerp te vergaren. Vaak is het nuttig om een tekst uit te breiden, zeker wanneer er slechts enkele steekwoorden worden aangeleverd.

Je moet bij SEO laten schrijven altijd op het netvlies houden, dat je teksten schrijft voor de bezoekers en niet alleen voor de zoekmachines. Natuurlijk wil je hoger in de resultaten komen en wil je daarom zoveel mogelijk zoekwoorden verwerken in de tekst, toch adviseren we je altijd te blijven schrijven aan bezoekers. Als je dus je teksten wilt laten herschrijven, let hier dan op, want je conversie is dan vele malen hoger.

SEO laten schrijven is niet voor alle partijen weggelegd; SEO teksten voldoen inhoudelijk natuurlijk aan alle eisen van jou als opdrachtgever, maar tegelijkertijd moeten teksten voldoen aan de eisen die zoekmachines stellen aan de toegankelijkheid van teksten. Een ander belangrijk punt als je SEO wilt laten schrijven, zijn de metadescriptions. Wij vinden dat je die altijd meegeleverd moet krijgen; deze worden afgestemd op het doel van de tekst, en zijn afgestemd op de inhoud. Goede, heldere metatags zorgen ervoor dat meer mensen klikken op je link in de zoekresultaten. Door deze bezoekers kom je weer hoger in de resultaten.

Meer weten over het SEO laten schrijven van jouw webteksten?

Ga je je website vernieuwen of zijn je bestaande webteksten aan vernieuwing toe? Het SEO laten schrijven van webteksten helpt je hogerop in de zoekresultaten! Neem contact met ons op, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *