Teksten SEO laten schrijven

SEO teksten laten schrijven

Wanneer u uw bedrijf beter op de kaart wilt zetten en beter gevonden wilt worden in de zoekmachines, is het zaak uw website onder de loep te nemen! We hebben het dan niet alleen over de technische kant van uw website, maar ook uw webteksten. 

Webteksten spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van uw site, en dus van uw bedrijf. Naast het verwerken van zoekwoorden (keywords) in de tekst, is er meer dat u kunt doen om beter online gevonden te worden. 

SEO kent verschillende dimensies. En laten we eerlijk zijn, we hebben ze meestal niet allemaal onder de knie. Zo kan iemand een eersteklas programmeur zijn en uw website technisch gezien optimaal hebben ingericht voor zoekmachines. Maar wanneer u uw pagina’s te technisch inricht en uw teksten te weinig afstemt op de bezoekers, bereikt u niet het gewenste resultaat. Hetzelfde geldt wanneer u fantastische teksten hebt geschreven, maar uw website technisch gezien onvoldoende is ingericht om goed gescand (geïndexeerd) te kunnen worden door zoekmachines. En dan is er nog de ‘on page optimalisatie’, oftewel de inrichting en weergave van uw pagina’s.

Teksten SEO laten schrijven, waar moet u op letten?

Bij het schrijven van SEO teksten, nemen we bij KrachtigeTeksten.nl altijd de bezoekers als uitgangspunt. Een tekst moet allereerst voor hen goed leesbaar en overzichtelijk zijn. Ook moet de metadescription, dus hetgeen mensen zien in de zoekresultaten heel erg duidelijk zijn. Dát is immers het moment dat mensen wel of niet besluiten op uw link te klikken.

Om überhaupt in de zoekresultaten te verschijnen moet uw site natuurlijk ook goed ‘leesbaar’ zijn voor zoekmachines. Het verwerken van zoekwoorden in de tekst is natuurlijk heel verstandig, maar houd het leesbaar. Een overkill aan een bepaald zoekwoord is niet prettig voor de bezoekers en maakt de tekst minder aantrekkelijk. We adviseren we u altijd te blijven schrijven aan uw bezoekers.

Opmaak van een SEO tekst

Wanneer u een ‘SEO tekst‘ wilt maken, is het van belang ervoor te zorgen dat de opmaak correct is. Belangrijk zijn hierbij de tussenkoppen, opsommingen en vetgedrukte en cursieve woorden. Wanneer u deze op de juiste wijze instelt, kan uw tekst beter geïndexeerd worden door zoekmachines. Dit betekent dat u een grotere kans maakt op een hoge positie in de zoekresultaten.

Meer weten over het SEO laten schrijven van uw webteksten?

Gaat u uw website vernieuwen of zijn uw bestaande webteksten aan vernieuwing toe? Het SEO laten schrijven van webteksten helpt u hogerop in de zoekresultaten! Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.