Teksten in alle soorten en maten

Teksten in alle soorten en maten

Een tekst is een tekst, toch? Woorden die door de schrijver van het stuk in de juiste volgorde zijn gezet, waardoor ze een soepel lopend verhaal vormen. Aan de buitenkant zie je echter niet dat het verhaal met opzet in een bepaalde vorm gegoten is. Een commerciële tekst ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan het blog dat je nu zit te lezen. En een uitgewerkt interview lijkt in de verste verte niet op een persbericht. Kortom, teksten zijn er in alle soorten en maten. Ben je benieuwd naar de verschillen? In dit blog leggen we ze aan je uit!   

Wat is het doel van de tekst?

Dat is de eerste vraag die een schrijver zichzelf stelt wanneer hij of zij een tekst gaat schrijven. Een tekst heeft namelijk altijd een bepaald doel, ook al sta je daar niet altijd bij stil. Zo zijn sommige teksten alleen informatief. Een gebruiksaanwijzing bijvoorbeeld, of de notulen van de bestuursvergadering van vorige week. Teksten met een commercieel karakter kunnen ook een informatieve inslag hebben, maar worden meestal geschreven om te overtuigen en te activeren. Een schrijver kan met een verhaal ook de lezer willen amuseren – denk bijvoorbeeld aan een sprookje – of aanzetten tot nadenken. Dat laatste noemen we opiniëren

Wat is de meest passende optie?

Nu je het doel van de tekst voor ogen hebt, is het tijd om de volgende knoop door te hakken. In welke vorm ga je de boodschap delen met je publiek? Je kunt natuurlijk een nieuwsbericht tikken en die delen op je website. Maar dat is lang niet altijd de effectiefste manier om een verhaal onder de aandacht te brengen. Je kunt jezelf ook eens laten interviewen over het onderwerp dat je in de schijnwerpers wilt zetten bijvoorbeeld. Of maak een leuk blog met daarin de boodschap die je wilt delen. In andere gevallen is het opstellen van een persbericht de beste manier om je boodschap aan de man te brengen en vervolgens te verspreiden. We raden je aan vooral te variëren tussen de verschillende mogelijkheden en ook te combineren. 

SEO-proof

Wanneer je teksten (content) op je website plaatst, doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat deze SEO-proof zijn. Dat zorgt er namelijk voor dat ze daadwerkelijk gevonden én gelezen worden. Een ervaren tekstschrijver zorgt ervoor dat je teksten worden voorzien van goede paginatitels, de juiste balans in zoekwoorden, voldoende tussenkopjes en waardevolle inhoud. Het zijn dat soort zaken die ervoor zorgen dat zoekmachines als Google je teksten oppikken waardoor ze makkelijk gevonden worden. 

De overeenkomst tussen al deze teksten

Er komt heel wat kijken bij het schrijven van een perfecte tekst. Gelukkig zijn er professionele tekstbureaus die dit tot in de puntjes beheersen en je graag van dienst zijn. Bij Krachtigeteksten.nl ben je aan het goede adres voor al je teksten. Van blogs tot persberichten en van uitgewerkte interviews tot SEO-proof webpagina’s. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust eens vrijblijvend contact op! 

meer blogs

Wat klanten zeggen

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design

Blij mee!

★★★★★
Blij mee! De teksten snel geleverd , de communicatie verliep vlot en probleemloos. Zeker een aanrader!
Joanne, Sensolife

Schakelt snel en levert goede kwaliteit

★★★★★
Krachtige teksten schakelt snel en levert goede kwaliteit. Met een kleine hoeveelheid informatie weten zij een pakkende en doeltreffende tekst te schrijven. Zeker een aanrader.
Nando Burghardt

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij

Heel tevreden!

★★★★★
Linda heeft een zeer nuttige blog geschreven voor mijn website scheherazad.nl. Naast geweldige bloginhoud bevat het ook alle informatie over SEO en lettertypen. Bedankt, Tahani
Scheherazad

 

KrachtigeTeksten.nl

SEO-proof website teksten en blogs

Communicatieadvies: meer dan tekstschrijven

Flexibel inzetbaar, teksten snel geleverd op een afgesproken dag

Betrouwbaar en professioneel: continuïteit is gewaarborgd

Altijd een eerlijk tarief, en transparante afspraken. Geen verrassingen achteraf

Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Contact

STUUR EEN BERICHt

Wil je meer informatie ontvangen over onze werkwijze of over KrachtigeTeksten.nl? Stuur ons dan een bericht!

Tekstbureau voor Webteksten, social media & Meer