Tekst schrijven, waar begin je?

Teksten schrijven, waar begin je?

Op het schrijven van een tekst kun je een groot aantal regels toepassen. Allen afkomstig uit studieboeken en wetenschappelijke theorieën. En dat is mooi want die hebben we nodig. Maar wat als je nu, even praktisch gezien, een tekst wilt gaan schrijven. Waar begin je? Hoe pak je dat aan?

Tip 1: stel het doel van je tekst vast

Ga na waar je de tekst voor wilt gebruiken. Wordt het een blog? Wordt het een webpagina? Ga je de tekst in een brochure plaatsen? Vrij cruciaal om vooraf te bepalen. Wanneer je een tekst wilt gebruiken voor een webpagina, dan is het van belang dat deze tekst een aantal elementen bevat die nodig zijn om een webpagina effectief te maken. Neem een ‘Call to action’. Een goede webpagina bevat een ‘Call to action’, je wilt immers dat mensen actie ondernemen op je site, een bestelling plaatsen of later terugkomen. Dit kun je meenemen in de tekst. 

Tip 2: schrijf je verhaallijn uit in punten

Bedenk het onderwerp van je verhaal en je verhaallijn. Oftewel: wat ga je vertellen en waar gaat je verhaal heen? En in welke volgorde? Wanneer je dit scherp hebt, is het schrijven van het verhaal al een stuk makkelijker. Een heldere opbouw is prettig voor de lezer, maar het stelt je als schrijver ook in staat om de juiste informatie te zoeken en samen te stellen. 

Tip 3: begeleid je tekst met krachtige afbeeldingen

Gebruik pakkende afbeeldingen om je tekst te begeleiden. Het gebruik van afbeeldingen is van groot belang om de aandacht te trekken en te behouden. Ook kan een krachtige afbeelding een tekst goed ondersteunen en je verhaal of artikel verduidelijken. 

Tip 4: verzamel informatie

Bekijk je verhaallijn en ga per punt op zoek naar informatie. Gebruik je eigen kennis en ervaring hiervoor, of ga online op zoek. 

Tip 5: let op je taalgebruik!

Gebruik geen jargon en schrijf kort en bondig. Dat zorgt ervoor dat je tekst door een breder publiek gelezen kan worden en is ook bevorderlijk voor het maken van een ‘prettig leesbaar’ geheel. Veel overbodige woorden zijn alleen maar storend. Korte, heldere zinnen zorgen ervoor dat mensen langer blijven doorlezen. 

Weet je niet waar je moet beginnen met het schrijven van je tekst?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

meer blogs

Wat klanten zeggen

Heel tevreden!

★★★★★
Linda heeft een zeer nuttige blog geschreven voor mijn website scheherazad.nl. Naast geweldige bloginhoud bevat het ook alle informatie over SEO en lettertypen. Bedankt, Tahani
Scheherazad

Schakelt snel en levert goede kwaliteit

★★★★★
Krachtige teksten schakelt snel en levert goede kwaliteit. Met een kleine hoeveelheid informatie weten zij een pakkende en doeltreffende tekst te schrijven. Zeker een aanrader.
Nando Burghardt

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Super tevreden

★★★★★
Ik ben ontzettend tevreden over het marketing- en communicatie advies dat Linda mij gaf en met de krachtige teksten voor mijn website. Ze voelt goed aan wat de wens van de klant is en werkt snel en betrouwbaar.
BOOST! Relatietherapie

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

 

KrachtigeTeksten.nl

SEO-proof website teksten en blogs

Communicatieadvies: meer dan tekstschrijven

Flexibel inzetbaar, teksten snel geleverd op een afgesproken dag

Betrouwbaar en professioneel: continuïteit is gewaarborgd

Altijd een eerlijk tarief, en transparante afspraken. Geen verrassingen achteraf

Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Contact

STUUR EEN BERICHt

Wil je meer informatie ontvangen over onze werkwijze of over KrachtigeTeksten.nl? Stuur ons dan een bericht!

Tekstbureau voor Webteksten, social media & Meer