Spelling is belangrijk, maar spelling is niet alles

pexels-magda-ehlers-4116707

Je herkent het vast: dt-kwesties, lange ‘ij’ of toch de korte.. Typo’s. Ze overkomen iedereen. Het mooie is dat slechts een klein deel van de lezers doorheeft dat je een fout hebt gemaakt in een tekst.

Hoe dat kan?

Mensen lezen niet. Mensen scannen over het algemeen de koppen om zo binnen enkele seconden te bepalen of ze contact met je opnemen. Daarom adviseren wij teksten altijd kort en bondig te maken en te zorgen dat je de belangrijkste boodschappen laat terugkomen in de koppen.

En de mensen die wél lezen?

Die zijn ook lang niet altijd gedreven in spelling en grammatica. Veel mensen zullen jouw fout niet eens zien, of denken dat zij het zelf bij het verkeerde eind hebben. Het ‘staat immers op de website’. Dan zal het wel kloppen toch?!

Taalpolitie

De mensen echter die wél ‘van de taal en spelling’ zijn, oei: die moeten jou niet betrappen op een dt-tje! Dit kan een echte afknapper zijn. Zeker wanneer het gaat om het inhuren van bepaalde vaardigheden zoals communicatie en verkoop of, je raadt het al: tekst. In zo’n geval is het verstandig om een spellingcheck uit te laten voeren door iemand die hier oog voor heeft.

Maar waar het uiteindelijk écht om gaat

Wellicht voel je ‘m al aankomen. Waar het uiteindelijk écht om gaat is jouw verhaal. De boodschap. Want op basis daarvan maken bezoekers de beslissing om wel of geen contact met je te zoeken. Ben je overtuigend? Dan kan een foutje best wel. De meeste mensen zullen het immers niet eens zien. En de mensen die het wel zien (een uitzondering daargelaten wanneer het draait om vaardigheden op spelling- en grammaticagebied), die zullen zich er snel overheen zetten wanneer je een sterk verhaal hebt en het vertrouwen hebt gewonnen.

Heb je hulp nodig bij het controleren van teksten of bij het schrijven van teksten? Neem contact op!

meer blogs

Wat klanten zeggen

Schakelt snel en levert goede kwaliteit

★★★★★
Krachtige teksten schakelt snel en levert goede kwaliteit. Met een kleine hoeveelheid informatie weten zij een pakkende en doeltreffende tekst te schrijven. Zeker een aanrader.
Nando Burghardt

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij

Super tevreden

★★★★★
Ik ben ontzettend tevreden over het marketing- en communicatie advies dat Linda mij gaf en met de krachtige teksten voor mijn website. Ze voelt goed aan wat de wens van de klant is en werkt snel en betrouwbaar.
BOOST! Relatietherapie

altijd naar onze tevreden – én die van de klant

★★★★★
Wij laten regelmatig teksten voor onze klanten schrijven door Linda. En altijd naar onze tevreden – én die van de klant. We hebben zeer diverse klanten (van fotografie tot campingartikelen), dus dat vergt het nodige inlevingsvermogen. Bovendien is SEO bijna altijd een focus voor ons, en ook daarop scoren Linda's teksten altijd zeer goed!
Tim & Jeroen NowwebNL

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

 

KrachtigeTeksten.nl

SEO-proof website teksten en blogs

Communicatieadvies: meer dan tekstschrijven

Flexibel inzetbaar, teksten snel geleverd op een afgesproken dag

Betrouwbaar en professioneel: continuïteit is gewaarborgd

Altijd een eerlijk tarief, en transparante afspraken. Geen verrassingen achteraf

Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Contact

STUUR EEN BERICHt

Wil je meer informatie ontvangen over onze werkwijze of over KrachtigeTeksten.nl? Stuur ons dan een bericht!

Tekstbureau voor Webteksten, social media & Meer