SEO-ontwikkelingen en trends in 2019

Het afronden van dit jaar is begonnen, want 2019 staat alweer voor de deur. Een jaar vol met nieuwe kansen en ontwikkelingen, zo ook op het gebied van SEO. Google wordt ieder jaar intelligenter en dat is aankomend jaar dan ook niet anders. De zoekmachine wordt nog selectiever in consumptie, wat inhoudt dat deze niet zomaar meer alle informatie die het voor haar kiezen krijgt verorberd.

Benieuwd naar de SEO-ontwikkelingen en trends voor 2019? We vertellen je er graag meer over zodat jij de huidige content van jouw website alvast onder de loep kunt nemen.

Minder organische bezoekers

SEO teksten helpen bij het vergroten van de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Heb jij een geoptimaliseerde website met waardevolle SEO content, dan zal deze dus hoog scoren in de zoekresultaten, waardoor jij vanuit organische topposities veel verkeer weet binnen te halen. Ten minste, dat is hoe het lange tijd is geweest.

Sinds 2017 is Google dit feit langzaam naar de achtergrond aan het verschuiven. Uit onderzoeksresultaten is gebleken dat de doorklikratio van organische resultaten flink naar beneden is gekelderd. Dit geldt helemaal voor de mobiele doorklikratio. In 2019 zullen de cijfers naar verwachting nog minder worden. Waarom? Omdat Google de voorkeur geeft aan Featured Snippets, Rich Snippets en Rich Cards. Met dit soort tools kunnen gebruikers het antwoord namelijk in Google zelf vinden, waardoor zij de zoekmachine niet verlaten en er langer blijven rondhangen. Gunstig voor Google, maar niet voor jou.

De oplossing

Zorg ervoor dat organische acquisitie het middelpunt is van jouw online strategie. Op deze manier kun je in de toekomst – wanneer het nog lastiger is organisch verkeer te genereren – voorlopen op de concurrent. Zet alle organische features in en beperk je niet alleen tot de Rich Snippets, Rich Cards en Featured Snippets. Gebruik tevens tools als Google Mijn Bedrijf, Google Maps, Youtube, LinkedIn etc. Let er bij het invullen van de Featured Snippet bovendien op dat je er niet het gehele antwoord in verwerkt. Schrijf een teaser, zodat men moet doorklikken naar jouw website om meer te weten te komen.

Synoniemen worden afgestraft

Google is steeds beter in staat betekenis aan woorden te geven. Hierdoor kan de zoekmachine verbanden leggen tussen verschillende woorden en antwoord geven op specifieke vragen in plaats van enkel resultaten te tonen. Er wordt meer naar de context van het volledige artikel gekeken en minder gefocust op de zoekwoorden. Ook het herkennen van synoniemen behoort tot de SEO ontwikkelingen en trends voor in het jaar 2019. Het verzinnen van zoveel mogelijk soorten synoniemen zal dan ook in de toekomst steeds minder nut hebben.

De oplossing

Heb jij meerdere pagina’s op jouw website die eigenlijk dezelfde lading dekken? Voeg ze dan samen tot één pagina. Kies voor de pagina met de beste resultaten en voeg hieraan eventueel extra content toe. Google zal het namelijk als een minpunt zien wanneer jij meerdere pagina’s hebt die dezelfde soort tekst bevatten én je daarvoor een strafpunt geven; waardoor je weer minder hoog eindigt en jouw organische bezoekersaantallen verder ziet dalen.

Kwaliteit voorop

Ondanks dat er ieder jaar ontzettend veel content wordt gepubliceerd, wordt er op dit moment meer content geconsumeerd dan dat er wordt gemaakt. Echter zal er, naar verwachting, in 2019 een kantelpunt plaatsvinden waardoor er een verzadigd punt wordt bereikt. Wanneer er meer content wordt gemaakt dan gelezen, heeft Google de luxepositie selectiever te worden. Het is dus noodzaak om diepgaandere en waardevollere content te creëren – ook wel Whole Foods genaamd – waarmee jij jezelf kunt onderscheiden. Snackable content – snelle en lichte content – zal op de lange termijn steeds minder worden gewaardeerd.

Zoekmachine optimalisatie blijf je richten op de bezoeker

Iedereen houdt op zijn tijd van een snack, zo ook Google. Om deze reden zullen zoekmachines altijd van snacks blijven houden en daarom hoeven ze niet volledig te worden vermeden. Om bij te blijven zal je dus aan de bak moeten en meer content moeten ontwikkelen die diep ingaat op het onderwerp en jouw bezoekers voorziet van veel informatie. Het enkel aanbieden van snacks is geen stevige basis voor een website; maar ze zijn een leuke toevoeging én zullen tevens gewaardeerd worden door jouw bezoekers. Zij zitten natuurlijk ook niet altijd te wachten op een lang, informatierijk artikel en zijn soms gewoon op zoek naar een hapklaar, vermakelijk bericht.

SEO-ontwikkelingen en trends

Begint het jou na het lezen van dit artikel volledig te duizelen? Bij KrachtigeTeksten.nl zijn wij altijd op de hoogte van de laatste updates, zo ook van de SEO-ontwikkelingen en trends voor in het jaar 2019. Wil jij krachtige teksten die worden gewaardeerd door zoekmachines zoals Google? Wij doen het graag voor je. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Laatste blogs

zakelijk blog schrijven

Zakelijk blog schrijven

Wil je je bedrijf sterker positioneren en beter zichtbaar maken voor je klanten en potentiële klanten? Dan is een zakelijk blog een hele goede optie. Door te bloggen laat je zien waar je expertise ligt en maak je je bedrijf

Lees verder »
Teksten in alle soorten en maten

Teksten in alle soorten en maten

Een tekst is een tekst, toch? Woorden die door de schrijver van het stuk in de juiste volgorde zijn gezet, waardoor ze een soepel lopend verhaal vormen. Aan de buitenkant zie je echter niet dat het verhaal met opzet in

Lees verder »

Marketing opzetten voor je bedrijf

Wil je meer klanten? Meer omzet maken en groeien als bedrijf? Dan is het belangrijk om je bedrijf op een sterke manier in de markt te positioneren. KrachtigeTeksten.nl helpt bedrijven zich op een duidelijke en onderscheidende manier op de kaart te zetten.

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers

Snelle en goede service!

★★★★★
Snelle en goede service! Linda reageerde snel en pakte de opdracht met twee handen aan. Daarnaast leverde ze ook nog voor de deadline! – Challenge Accepted
Challenge Accepted