Optimaliseer je website met krachtige webteksten

Een betere online vindbaarheid van jouw bedrijf door meer verkeer naar je website. Een lager bounce percentage door kwalitatieve bezoekers. Meer conversie op je website. Wil je de prestaties van je website verbeteren? Kijk eens naar je webteksten!

Een website moet snel laden, visueel aantrekkelijk zijn en een duidelijke structuur hebben. Vaak is er tekstueel nog veel winst te behalen. Wij geven je graag een paar tips om mee te beginnen.

Tone of voice op je website

Aan goed schrijfwerk gaat een denkproces vooraf. Allereerst wil je je doelgroep voor ogen hebben. Wie wil je aanspreken en op welke manier lukt dat het beste? De tone of voice wordt dat in vaktermen genoemd. Deze ‘stem van de organisatie’ moet passen bij zowel het bedrijf als de doelgroep en wil je in alle communicatie-uitingen doorvoeren. Het omvat meer dan alleen het bepalen de aanspreekvorm (je/u), zo is de manier waarop je spreekt als uitvaartverzorger heel anders dan wanneer je iemand benadert als schoonheidsspecialist.

Optimaliseer je webteksten voor online vindbaarheid

Om meer verkeer naar je website te trekken, zal je voor de zoekmachines vindbaar moeten zijn. Die online vindbaarheid vergroot je door je webteksten te optimaliseren: Search Engine Optimization (SEO). Door belangrijke zoekwoorden op de juiste plek en met de juiste frequentie in de tekst te plaatsen, kan Google je beter vinden en indexeren. Zoekmachines bepalen op die manier waar jouw tekst over gaat en schatten op die manier in wat voor waarde het voor de zoeker heeft en dus hoe hoog je in de zoekresultaten komt.

Meer conversie op je website

Met geoptimaliseerde teksten krijg je meer verkeer naar je website. Aantrekkelijke teksten zorgen voor conversie. Eenmaal op je website wil je de bezoekers ook iets laten doen, je wilt conversie. Zo kan je als doel hebben dat bezoekers een offerte aanvragen, zich inschrijven voor de nieuwsbrief of direct een product kopen in je webshop. Goede webteksten zetten daartoe aan. Korte, actieve zinnen zijn prettig om te lezen, ook op de mobiele telefoon, en sporen aan tot actie. Op elke pagina moet een krachtige CTA (Call to Action) staan. Geen linkjes met ‘klik hier’ of ‘meer informatie’ maar ga voor ‘vraag nu een offerte aan’ of ‘download gratis onze folder’.

De Over Ons pagina

Na de homepage is de ‘Over Ons’-pagina de meest gelezen pagina van je website. Hier wil je naast achtergrond over je organisatie ook een stukje persoonlijkheid blootgeven. Een inspirerend verhaal dat niet alleen een potentiële klant raakt maar waarmee ook een toekomstig werknemer of zakenpartner zich kan identificeren.

Een geoptimaliseerde website heeft prettig leesbare teksten die specifiek geschreven zijn voor de doelgroep. Wil je het schrijven van je webteksten uitbesteden aan een professionele partij? Krachtige Teksten helpt je graag, neem vrijblijvend contact met ons op.

Laatste blogs

Hoog op Google

Een goede positie in de zoekresultaten is echt haalbaar.  Een goede positie in de zoekresultaten, ofwel ‘hoog op Google’ komen is natuurlijk de ultieme wens van iedere ondernemer. Je kunt hier veel geld voor neerleggen en gebruikmaken van Google Ads, maar er

Lees verder »
SEO tekstburau

SEO tekstbureau

Voor veel bedrijven is een hoge positie in de zoekmachines cruciaal voor hun business. Helaas zijn er nog steeds ondernemers, webbouwers en marketeers die denken dat een webpagina vol met zoektermen het verschil gaat maken. Dat zo’n pagina je hoger

Lees verder »

De beste offerte schrijven

Als ondernemer krijg je regelmatig de vraag om een offerte uit te brengen. Daarmee hoop je natuurlijk de opdracht binnen te halen. In dit blog delen we een checklist met punten, waarmee je de winnende offerte schrijft! Lees snel verder!

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

Super tevreden

★★★★★
Ik ben ontzettend tevreden over het marketing- en communicatie advies dat Linda mij gaf en met de krachtige teksten voor mijn website. Ze voelt goed aan wat de wens van de klant is en werkt snel en betrouwbaar.
BOOST! Relatietherapie

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Snelle en goede service!

★★★★★
Snelle en goede service! Linda reageerde snel en pakte de opdracht met twee handen aan. Daarnaast leverde ze ook nog voor de deadline! – Challenge Accepted
Challenge Accepted

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij