Kies een Online tekstschrijver, want Online teksten zijn nou eenmaal andere koek dan offline teksten

Het is gewoon echt anders: teksten schrijven voor online, of teksten schrijven voor offline gebruik. Bij teksten die bedoeld zijn voor offline gebruik hoef je je niet bezig te houden met zoekwoorden, enkel met de doelgroep en het overbrengen van de boodschap. Een online tekstschrijver legt de focus juist op de combinatie tussen schrijven voor de doelgroep én schrijven voor zoekmachines. Maar wat is er nou zo anders?

Waar let een online tekstschrijver op?

Een online tekstschrijver let vooral op de opbouw van een tekst, de opmaak en op rijke content (ook wel ‘Rich content’). Zo zal een online tekstschrijver er voor zorgen dat de koppen van een tekst gemakkelijk te scannen zijn. Mensen die een website bezoeken, scannen over het algemeen heel vluchtig de koppen. Binnen enkele seconden bepalen ze of de website die ze boeken de informatie bevat waar ze naar op zoek zijn. Koppen kunnen je webpagina’s dus maken of kraken. Een online tekstschrijver zorgt ervoor dat de koppen precies dát vertellen wat de lezer wil weten.

SEO-punten waar een online tekstschrijver op let:

Verder let een online tekstschrijver op de opmaak van teksten. De titel van de tekst hoort een ‘heading 1’ mee te krijgen, ook wel ‘kop 1’ genoemd. Verder moeten belangrijke punten voorzien worden van een dikgedrukte stijl, of cursieve stijl. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines de belangrijkheid van bepaalde woorden en relaties tussen woorden beter kunnen bepalen.

Wat is er nog meer belangrijk voor SEO?

Verder is het belangrijk om links aan te brengen in de tekst. Zowel links naar pagina’s binnen de eigen websites, als links naar andere domeinen. Natuurlijk gaat het hier om links naar domein die over hetzelfde, of een gerelateerd onderwerp gaan. Ook is het ‘terug link profiel’ belangrijk. Oftewel; linken er websites terug naar jouw pagina? Aan de hand van je interne en externe linkprofielen bepalen zoekmachines hoe belangrijk je website is.

Techniek speelt ook een grote rol bij zoekmachine optimalisatie

Je kunt nog zulke goede website teksten hebben, als je website technisch gezien niet in orde is dan zullen je webteksten je niet verder helpen. Met een slecht presterende website of een gebrek aan de juiste technische instellingen zullen zoekmachines je webpagina’s weren uit de zoekresultaten. Een technisch zoekmachine vriendelijke website wordt steeds belangrijker. Zaken die bijvoorbeeld belangrijk zijn zijn een robots.txt bestand, een sitemap, de nieuwste php-versie en het snel laden van de pagina’s. Page speed wordt ook steeds belangrijker en meer bepalend voor je positie in de zoekresultaten.

Verwerken van zoekwoorden in de tekst

Een online tekstschrijver zal er voor zorgen dat belangrijke zoekwoorden verwerkt worden in de tekst. Op zo’n manier dat de lezer niet doorheeft dat op deze pagina gefocust wordt op dit zoekwoord. Een online tekstschrijver gebruikt tools die inzicht geven in hoe vaak een woord gebruikt moet worden, welke opmaak het woord moet krijgen en of er aanverwante zoekwoorden gebruikt worden. Een online tekstschrijver propt teksten niet vol met zoekwoorden of zoektermen, maar zorgt voor een fijne tekst die prettig leesbaar is voor de bezoekers van de website.

Een prettig leesbare webtekst laten schrijven door een online tekstschrijver

Een online tekstschrijver kan, door alle bovenstaande punten te verwerken in een tekst zorgen dat een pagina voor 100% geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent dat de webpagina een optimale kans heeft op een hoge positie in zoekmachines.

Online tekstschrijver inhuren?

Wil je jouw positie in de zoekresultaten verbeteren en meer klanten binnenhalen via je website? Laat dan je teksten herschrijven of optimaliseren door een online tekstschrijver van KrachtigeTeksten.nl. Nieuwe teksten laten schrijven kan natuurlijk ook. Uiteraard helemaal ‘SEO-proof‘.

tekstschrijver inhuren?

Nieuws & Blogs

KrachtigeTeksten.nl - content creatie altijd uniek

Blijf unieke content creëren met deze tips

Nog twee dagen en de maandelijkse nieuwsbrief moet de digitale deur weer uit. Maar ja… geen inspiratie. Herkenbaar? Geen nood, wij helpen je aan ideeën met deze vijf, vooruit dan zes, onderwerpen voor je nieuwsbrief. Tip 1 | Ontwikkelingen Houd

Lees verder »
KrachtigeTeksten.nl - in beeld met de juiste woorden

In beeld met de juiste woorden

Wist je dat de woordkeuze op je website bepalend is voor jouw succes? Klanten bereik je door taal te gebruiken die bij hen aansluit. Daarnaast zijn de juiste woorden cruciaal voor je online vindbaarheid. Daarvoor moet je van je expertstoel

Lees verder »

Brochure aanvragen

Wil je op je gemak wat informatie over onze diensten doorlezen? Vraag dan onze brochure aan. Liever meteen een antwoord op je vragen? Stuur dan een bericht naar info@KrachtigeTeksten.nl. 

Wat onze klanten vinden

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

altijd naar onze tevredenheid – én die van de klant

★★★★★
Wij laten regelmatig teksten voor onze klanten schrijven door Linda. En altijd naar onze tevreden – én die van de klant. We hebben zeer diverse klanten (van fotografie tot campingartikelen), dus dat vergt het nodige inlevingsvermogen. Bovendien is SEO bijna altijd een focus voor ons, en ook daarop scoren Linda's teksten altijd zeer goed!
Tim & Jeroen NowwebNL

Tekstbureau voor het MKB en zelfstandig ondernemers. Prettig leesbare en website teksten.

Weten wat het kost?