Nieuwe teksten laten schrijven? Of oude teksten hergebruiken?

Menig marketeer en ondernemer kampt zo nu en dan met dit vraagstuk: heb ik hele nieuwe teksten nodig of kunnen we de oude teksten hergebruiken? Soms zijn website teksten gewoon niet meer representatief omdat de onderneming zich ontwikkelt. Maar toch: de kern van de teksten blijft vaak hetzelfde. Oftewel: het is heel belangrijk én rendabel om eerst na te gaan of het wel noodzakelijk is om hele nieuwe teksten te laten schrijven.

Hoe bepaal je of je nieuwe teksten nodig hebt?

Om te bepalen of je nieuwe teksten nodig hebt, of dat je de oude teksten kunt hergebruiken zijn er een paar dingen die je je moet afvragen:

  1. Is mijn website effectief? Haal ik er op dit moment klanten mee binnen? Met andere woorden: doen de teksten nu wat ze moeten doen?
  2. Krijg ik veel vragen van potentiële klanten? En zijn dit vaak dezelfde vragen?
  3. Kan ik wat er op mijn website staat, gemakkelijk in mijn eigen woorden aan iemand vertellen?

Is jouw website effectief?

Wanneer jouw website nu goed werkt, de juiste klanten binnenhaalt en weinig vragen oplevert, dan is het natuurlijk duidelijk dat jouw teksten nu in principe hun doel dienen. Neemt niet weg dat ze wellicht niet helemaal meer bij jou passen. Met wat kleine aanpassingen kan jouw tekstschrijver ervoor zorgen dat je bestaande teksten weer helemaal passen bij wat je wilt uitstralen.

Krijg je veel vragen?

Wanneer je veel vragen krijgt, dan kun je overwegen om de veelvoorkomende vragen te verwerken in je webteksten. Op die manier kunnen klanten zichzelf beter inlezen en zullen zij zich minder snel tot jou wenden met vragen. De vraag is uiteraard wel: is dat wat je wilt? Wanneer klanten zich door jou laten overtuigen na het stellen van een vraag en dat is een manier die voor jou prettig werkt, dan moet je zeker niet al je geheimen in de tekst verklappen!

Is het mijn verhaal en kan ik het zelf duidelijk verwoorden?

Verder is het natuurlijk erg belangrijk dat je zelf, in jouw eigen woorden en met overtuiging kunt vertellen over je bedrijf. Jouw verhaal moet stroken met wat er op jouw website staat. Het wekt vertrouwen wanneer je een goed verhaal hebt, en wanneer dat verhaal ook op diverse plekken terugkomt.

Wil je advies over jouw webteksten?

Hoor je graag het advies van een tekstschrijver en communicatieadviseur ten aanzien van je bestaande website teksten? Wij kijken er graag voor je naar. Neem contact op!

tekstschrijver inhuren?

Nieuws & Blogs

KrachtigeTeksten.nl - content creatie altijd uniek

Blijf unieke content creëren met deze tips

Nog twee dagen en de maandelijkse nieuwsbrief moet de digitale deur weer uit. Maar ja… geen inspiratie. Herkenbaar? Geen nood, wij helpen je aan ideeën met deze vijf, vooruit dan zes, onderwerpen voor je nieuwsbrief. Tip 1 | Ontwikkelingen Houd

Lees verder »
KrachtigeTeksten.nl - in beeld met de juiste woorden

In beeld met de juiste woorden

Wist je dat de woordkeuze op je website bepalend is voor jouw succes? Klanten bereik je door taal te gebruiken die bij hen aansluit. Daarnaast zijn de juiste woorden cruciaal voor je online vindbaarheid. Daarvoor moet je van je expertstoel

Lees verder »

Brochure aanvragen

Wil je op je gemak wat informatie over onze diensten doorlezen? Vraag dan onze brochure aan. Liever meteen een antwoord op je vragen? Stuur dan een bericht naar info@KrachtigeTeksten.nl. 

Wat onze klanten vinden

Snel en doortastend

★★★★★
Snel en doortastend. Op korte termijn mooie, professionele teksten geschreven voor onze website. Zeer vriendelijk, flexibel en hulpvaardig. Wil in de toekomst vaker gebruik maken van Krachtige teksten en raad het bureau zeker aan!
Amstelschool

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

Tekstbureau voor het MKB en zelfstandig ondernemers. Prettig leesbare en website teksten.

Weten wat het kost?