Nieuwe teksten laten schrijven? Of oude teksten hergebruiken?

webteksten hergebruiken of herschrijven

Menig marketeer en ondernemer kampt zo nu en dan met dit vraagstuk: heb ik hele nieuwe teksten nodig of kunnen we de oude teksten hergebruiken? Soms zijn website teksten gewoon niet meer representatief omdat de onderneming zich ontwikkelt. Maar toch: de kern van de teksten blijft vaak hetzelfde. Oftewel: het is heel belangrijk én rendabel om eerst na te gaan of het wel noodzakelijk is om hele nieuwe teksten te laten schrijven.

Hoe bepaal je of je nieuwe teksten nodig hebt?

Om te bepalen of je nieuwe teksten nodig hebt, of dat je de oude teksten kunt hergebruiken zijn er een paar dingen die je je moet afvragen:

  1. Is mijn website effectief? Haal ik er op dit moment klanten mee binnen? Met andere woorden: doen de teksten nu wat ze moeten doen?
  2. Krijg ik veel vragen van potentiële klanten? En zijn dit vaak dezelfde vragen?
  3. Kan ik wat er op mijn website staat, gemakkelijk in mijn eigen woorden aan iemand vertellen?

Is jouw website effectief?

Wanneer jouw website nu goed werkt, de juiste klanten binnenhaalt en weinig vragen oplevert, dan is het natuurlijk duidelijk dat jouw teksten nu in principe hun doel dienen. Neemt niet weg dat ze wellicht niet helemaal meer bij jou passen. Met wat kleine aanpassingen kan jouw tekstschrijver ervoor zorgen dat je bestaande teksten weer helemaal passen bij wat je wilt uitstralen.

Krijg je veel vragen?

Wanneer je veel vragen krijgt, dan kun je overwegen om de veelvoorkomende vragen te verwerken in je webteksten. Op die manier kunnen klanten zichzelf beter inlezen en zullen zij zich minder snel tot jou wenden met vragen. De vraag is uiteraard wel: is dat wat je wilt? Wanneer klanten zich door jou laten overtuigen na het stellen van een vraag en dat is een manier die voor jou prettig werkt, dan moet je zeker niet al je geheimen in de tekst verklappen!

Is het mijn verhaal en kan ik het zelf duidelijk verwoorden?

Verder is het natuurlijk erg belangrijk dat je zelf, in jouw eigen woorden en met overtuiging kunt vertellen over je bedrijf. Jouw verhaal moet stroken met wat er op jouw website staat. Het wekt vertrouwen wanneer je een goed verhaal hebt, en wanneer dat verhaal ook op diverse plekken terugkomt.

Wil je advies over jouw webteksten?

Hoor je graag het advies van een tekstschrijver en communicatieadviseur ten aanzien van je bestaande website teksten? Wij kijken er graag voor je naar. Neem contact op!

meer blogs

Wat klanten zeggen

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

Blij mee!

★★★★★
Blij mee! De teksten snel geleverd , de communicatie verliep vlot en probleemloos. Zeker een aanrader!
Joanne, Sensolife

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

Schakelt snel en levert goede kwaliteit

★★★★★
Krachtige teksten schakelt snel en levert goede kwaliteit. Met een kleine hoeveelheid informatie weten zij een pakkende en doeltreffende tekst te schrijven. Zeker een aanrader.
Nando Burghardt

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design

 

KrachtigeTeksten.nl

SEO-proof website teksten en blogs

Communicatieadvies: meer dan tekstschrijven

Flexibel inzetbaar, teksten snel geleverd op een afgesproken dag

Betrouwbaar en professioneel: continuïteit is gewaarborgd

Altijd een eerlijk tarief, en transparante afspraken. Geen verrassingen achteraf

Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Contact

STUUR EEN BERICHt

Wil je meer informatie ontvangen over onze werkwijze of over KrachtigeTeksten.nl? Stuur ons dan een bericht!

Tekstbureau voor Webteksten, social media & Meer