In beeld met de juiste woorden

Wist je dat de woordkeuze op je website bepalend is voor jouw succes? Klanten bereik je door taal te gebruiken die bij hen aansluit. Daarnaast zijn de juiste woorden cruciaal voor je online vindbaarheid. Daarvoor moet je van je expertstoel af, want een goede tekst schrijf je met de doelgroep voor ogen. Spreek jij de taal van jouw klanten?

Jouw bedrijf biedt een oplossing voor een probleem of heeft een product dat het leven beter maakt. Iedereen moet weten van jouw bestaan dus bouw je een website en komen er teksten. Omdat jij als geen ander weet wat je verkoopt, schrijf jij de teksten. En dat is ook meteen de grootste valkuil: jij weet te veel. Je kunt nog zo enthousiast al je kennis willen delen, maar de vraag is: wie zit daarop te wachten?

KrachtigeTeksten.nl - in beeld met de juiste woorden

De klant centraal

Commerciële teksten hebben naast informeren het doel om (potentiële) klanten te activeren. Je schrijft voor een specifieke groep mensen waarop jij je als organisatie richt, je doelgroep. Een autodealer uit Amersfoort richt zich bijvoorbeeld op mensen met een rijbewijs en een modaal inkomen in een straal van 30 kilometer. Een schoonheidsspecialist kan zich focussen op vrouwen tussen de 20 – 40 jaar met acnéklachten. Wanneer je duidelijk voor ogen hebt voor wie je schrijft, is het makkelijker je teksten daarop af te stemmen.

Patat of friet

Vaktermen, technische specificaties of Engelse benamingen zijn dodelijk voor een verhaal. Ze maken je tekst onbegrijpelijk waardoor klanten afhaken. Je wilt je klanten boeien en binden dus is het belangrijk dat je taal gebruikt die bij hen aansluit. Een basaal voorbeeld dat het belang van woordkeuze illustreert, is dat van patat en friet. Wie het woord ‘friet’ gebruikt voor de gefrituurde aardappelreepjes zal niet snel ‘patat’ bestellen in de snackbar. Woont jouw doelgroep in Brabant? Dan sla je met ‘patat’ de plank helemaal mis omdat jouw klanten het over ‘friet’ hebben. Nu verkoop je misschien geen zalige, gouden aardappelvingers maar ook in jouw branche is het belangrijk om de taal van jouw doelgroep te gebruiken. 

Groter bereik

Niet alleen komt je boodschap zo beter aan, maar door de juiste woordkeuze zal je online ook veel beter gevonden worden. Zoekmachines als Google werken met zoekwoorden: websites die het beste aansluiten op de zoekvraag, worden als eerste weergegeven. Door de specifieke woorden te gebruiken waarop jouw klant zoekt, kom je hoog in de zoekresultaten en word je dus beter gevonden.

Tekstbureau Voor commerciële teksten die raken.

Wij leveren met vijf werkdagen. Heb je meer haast? Je kunt altijd een spoedopdracht aanvragen. 

Wij hanteren scherpe tarieven voor onze dienstverlening. Wil je weten wat een tekst precies kost? Of wil je meerdere teksten laten schrijven en wil je weten wat de kosten zullen zijn. Vraag dan je offerte aan. 

Wij leveren de teksten inclusief de meta descriptions, meta titel en headings. Indien gewenst maken we er zelfs een html-bestand van. Je teksten worden opgeleverd met een score van 100% (tenzij anders afgesproken. 

tekstschrijver inhuren?

Nieuws & Blogs

KrachtigeTeksten.nl - content creatie altijd uniek

Blijf unieke content creëren met deze tips

Nog twee dagen en de maandelijkse nieuwsbrief moet de digitale deur weer uit. Maar ja… geen inspiratie. Herkenbaar? Geen nood, wij helpen je aan ideeën met deze vijf, vooruit dan zes, onderwerpen voor je nieuwsbrief. Tip 1 | Ontwikkelingen Houd

Lees verder »

Brochure aanvragen

Wil je op je gemak wat informatie over onze diensten doorlezen? Vraag dan onze brochure aan. Liever meteen een antwoord op je vragen? Stuur dan een bericht naar info@KrachtigeTeksten.nl. 

Wat onze klanten vinden

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Tekstbureau voor het MKB en zelfstandig ondernemers. Prettig leesbare en website teksten.

Weten wat het kost?