In beeld met de juiste woorden

Wist je dat de woordkeuze op je website bepalend is voor jouw succes? Klanten bereik je door taal te gebruiken die bij hen aansluit. Daarnaast zijn de juiste woorden cruciaal voor je online vindbaarheid. Daarvoor moet je van je expertstoel af, want een goede tekst schrijf je met de doelgroep voor ogen. Spreek jij de taal van jouw klanten?

Jouw bedrijf biedt een oplossing voor een probleem of heeft een product dat het leven beter maakt. 

Iedereen moet weten van jouw bestaan dus bouw je een website en komen er teksten. Omdat jij als geen ander weet wat je verkoopt, schrijf jij de teksten. En dat is ook meteen de grootste valkuil: jij weet te veel. Je kunt nog zo enthousiast al je kennis willen delen, maar de vraag is: wie zit daarop te wachten?

De klant centraal

Commerciële teksten hebben naast informeren het doel om (potentiële) klanten te activeren. Je schrijft voor een specifieke groep mensen waarop jij je als organisatie richt, je doelgroep. Een autodealer uit Amersfoort richt zich bijvoorbeeld op mensen met een rijbewijs en een modaal inkomen in een straal van 30 kilometer. Een schoonheidsspecialist kan zich focussen op vrouwen tussen de 20 – 40 jaar met acnéklachten. Wanneer je duidelijk voor ogen hebt voor wie je schrijft, is het makkelijker je teksten daarop af te stemmen.

Patat of friet?

Vaktermen, technische specificaties of Engelse benamingen zijn dodelijk voor een verhaal. Ze maken je tekst onbegrijpelijk waardoor klanten afhaken. Je wilt je klanten boeien en binden dus is het belangrijk dat je taal gebruikt die bij hen aansluit. Een basaal voorbeeld dat het belang van woordkeuze illustreert, is dat van patat en friet. Wie het woord ‘friet’ gebruikt voor de gefrituurde aardappelreepjes zal niet snel ‘patat’ bestellen in de snackbar. Woont jouw doelgroep in Brabant? Dan sla je met ‘patat’ de plank helemaal mis omdat jouw klanten het over ‘friet’ hebben. Nu verkoop je misschien geen zalige, gouden aardappelvingers maar ook in jouw branche is het belangrijk om de taal van jouw doelgroep te gebruiken. 

Groter bereik

Niet alleen komt je boodschap zo beter aan, maar door de juiste woordkeuze zal je online ook veel beter gevonden worden. Zoekmachines als Google werken met zoekwoorden: websites die het beste aansluiten op de zoekvraag, worden als eerste weergegeven. Door de specifieke woorden te gebruiken waarop jouw klant zoekt, kom je hoog in de zoekresultaten en word je dus beter gevonden.

Weet jij wat de belangrijkste zoekwoorden voor jouw bedrijf zijn? Of blijken die misschien heel anders te zijn dan jij denkt? KrachtigeTeksten werpt een kritische blik op jouw teksten. Naast dat we je boodschap zo helder mogelijk afstemmen op je doelgroep, zal je ook nog eens beter gevonden worden in belangrijke zoekmachines zoals Google.

Laatste blogs

SEO

SEO-ontwikkelingen en trends in 2019

Het afronden van dit jaar is begonnen, want 2019 staat alweer voor de deur. Een jaar vol met nieuwe kansen en ontwikkelingen, zo ook op het gebied van SEO. Google wordt ieder jaar intelligenter en dat is aankomend jaar dan

Lees verder »
Tips voor wekelijkse blog inspiratie

Tips voor wekelijkse blog inspiratie!

Wanneer je wilt werken aan je online zichtbaarheid, je vindbaarheid in zoekmachines én wanneer je bestaande klanten betrokken wilt houden bij je onderneming, kun je overwegen om wekelijks een blog te publiceren. Door het publiceren van een blog en deze te delen

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

Heel tevreden!

★★★★★
Linda heeft een zeer nuttige blog geschreven voor mijn website scheherazad.nl. Naast geweldige bloginhoud bevat het ook alle informatie over SEO en lettertypen. Bedankt, Tahani
Scheherazad

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers