In 5 simpele stappen naar een krachtige webtekst

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder krachtige, inspirerende webteksten. Je wilt immers dat mensen jouw website of webshop ontdekken en vooral: niet meteen wegklikken. Inhoud is daarom niet alles. Concurrentie is er overal. Daarom moet je je durven onderscheiden in de markt. Wanneer jou het lukt om je onderscheidend vermogen in een oogopslag aan de lezer duidelijk te maken, dan haal je zeker meer uit jouw website dan je concurrenten! In dit blog vertellen we je meer over de ingrediënten voor een krachtige tekst!

Schrijf aan jouw doelgroep

Bepaal eerst de doelgroep waarvoor je schrijft. Wie moet het zeker lezen? En wat willen deze mensen horen? Welke vragen hebben zij en naar welke oplossingen zijn zij op zoek? Dat is natuurlijk wat in je tekst terug moet komen. Daarnaast is het belangrijk om duidelijke ‘call to actions’ te maken en deze ook af te stemmen op de voorkeuren van jouw bezoekers.

Maak gebruik van tussenkoppen

Maak gebruik van duidelijke tussenkoppen en zorg hierbij voor een opvallende vormgeving. Maak de tussenkoppen makkelijk ‘scanbaar’, dat is voor zowel jouw bezoekers als voor zoekmachines prettig. Bezoekers vinden hun tijd op internet altijd erg kostbaar. Als ze teveel moeten lezen, haken ze af. Dat is eveneens het geval als de informatie toch niet zo nuttig blijkt te zijn. Duidelijke koppen zorgen ervoor dat men al besluit dat je een geschikte partij bent, voordat ze daadwerkelijk gaan lezen.

Lees ook: maak van wollige teksten een krachtige tekst!

Benoem de voordelen

Een krachtige tekst bevat naast heldere koppen een heel duidelijk overzicht van de voordelen van jouw organisatie, product of dienst. Het is voor een potentiële klant super belangrijk om in een oogopslag te kunnen zien waaróm men bij jou aan het juiste adres is. Een opsommingslijstje is hiervoor heel goed bruikbaar.

Schrijf van buiten naar binnen

Schrijf de teksten gericht aan je bezoekers, vermijd jargon en wees kort en bondig. Lange zinnen lezen niet prettig en zien er niet aantrekkelijk uit. Houd het kort. Bezoekers lezen je tekst alleen door wanneer een tekst prettig oogt en wanneer de woorden en zinnen passen bij hun verwachtingen. Vraag je klanten regelmatig om feedback! Zo kun je je teksten blijven verbeteren.

Maak opsommingen

Mensen houden van overzichtelijkheid, dat nodigt uit om ‘even snel’ door te nemen wat er staat. Zorg daarom voor opsommingen door middel van puntenlijstjes. Ook zijn highlights die worden weergegeven in afbeeldingen een goed idee. Op die manier trek je de aandacht van de bezoekers en breng je de boodschap over zonder dat men moeite hoeft te doen om iets te lezen. Met ‘ziet’ het gewoon.

Open met een super sterke introductie alinea

Het is belangrijk om je tekst samen te vatten in een heldere openingsalinea. Deze alinea geeft eigenlijk precies aan wat men op deze pagina kan lezen. Dan weten je bezoekers direct dat ze op de juiste plaats zijn om de informatie te vinden die ze zoeken.

Maak jouw website ‘SEO-proof’

Maak je website teksten ‘SEO-proof’ oftewel: zoekmachinevriendelijk. Hierdoor kunnen niet alleen jouw lezers de teksten prettig lezen, maar kunnen ook de zoekmachines de teksten goed scannen. Dit betekent dat je webpagina’s beter weergegeven kunnen worden als antwoord op een zoekopdracht. Met andere woorden: daarmee verbeter je je positie in de zoekmachines.

Lees ook: hoog in de zoekmachines.

Krachtige webteksten laten schrijven

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met bovenstaande tips. Maar heb je andere dingen te doen? Of lukt het u niet om je dienstverlening of bedrijf op een heldere manier te omschrijven? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Laatste blogs

krachtige en duidelijke teksten laten maken

Krachtige en duidelijke teksten laten maken

Hoe kan een tekstschrijver je teksten nou vertalen naar een krachtige en duidelijke tekst voor de lezer? Alleen met de juiste input natuurlijk. Door een goede briefing te maken help je de tekstschrijver om op de juiste wijze te schrijven. Nu denk je misschien, “maar dat

Lees verder »
zakelijk blog schrijven

Zakelijk blog schrijven

Wil je je bedrijf sterker positioneren en beter zichtbaar maken voor je klanten en potentiële klanten? Dan is een zakelijk blog een hele goede optie. Door te bloggen laat je zien waar je expertise ligt en maak je je bedrijf

Lees verder »
Tekstbureau voor webbureaus

Wij zijn partner van webdevelopers

Als partner van webdevelopers helpen wij om complete websites op te leveren. Hierbij zorg jij als webbouwer voor de website en zorgen wij voor de SEO-teksten. Als tekstbureau voor webdevelopers weten wij als geen ander hoe wij teksten zó moeten

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

Blij mee!

★★★★★
Blij mee! De teksten snel geleverd , de communicatie verliep vlot en probleemloos. Zeker een aanrader!
Joanne, Sensolife

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Schakelt snel en levert goede kwaliteit

★★★★★
Krachtige teksten schakelt snel en levert goede kwaliteit. Met een kleine hoeveelheid informatie weten zij een pakkende en doeltreffende tekst te schrijven. Zeker een aanrader.
Nando Burghardt

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

Super tevreden

★★★★★
Ik ben ontzettend tevreden over het marketing- en communicatie advies dat Linda mij gaf en met de krachtige teksten voor mijn website. Ze voelt goed aan wat de wens van de klant is en werkt snel en betrouwbaar.
BOOST! Relatietherapie

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design