In 5 simpele stappen naar een krachtige webtekst

krachtige teksten laten schrijven

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder krachtige, inspirerende webteksten. Je wilt immers dat mensen jouw website of webshop ontdekken en vooral: niet meteen wegklikken. Inhoud is daarom niet alles. Concurrentie is er overal. Daarom moet je je durven onderscheiden in de markt. Wanneer jou het lukt om je onderscheidend vermogen in een oogopslag aan de lezer duidelijk te maken, dan haal je zeker meer uit jouw website dan je concurrenten! In dit blog vertellen we je meer over de ingrediënten voor een krachtige tekst!

Schrijf aan jouw doelgroep

Bepaal eerst de doelgroep waarvoor je schrijft. Wie moet het zeker lezen? En wat willen deze mensen horen? Welke vragen hebben zij en naar welke oplossingen zijn zij op zoek? Dat is natuurlijk wat in je tekst terug moet komen. Daarnaast is het belangrijk om duidelijke ‘call to actions’ te maken en deze ook af te stemmen op de voorkeuren van jouw bezoekers.

Maak gebruik van tussenkoppen

Maak gebruik van duidelijke tussenkoppen en zorg hierbij voor een opvallende vormgeving. Maak de tussenkoppen makkelijk ‘scanbaar’, dat is voor zowel jouw bezoekers als voor zoekmachines prettig. Bezoekers vinden hun tijd op internet altijd erg kostbaar. Als ze teveel moeten lezen, haken ze af. Dat is eveneens het geval als de informatie toch niet zo nuttig blijkt te zijn. Duidelijke koppen zorgen ervoor dat men al besluit dat je een geschikte partij bent, voordat ze daadwerkelijk gaan lezen.

Lees ook: maak van wollige teksten een krachtige tekst!

Benoem de voordelen

Een krachtige tekst bevat naast heldere koppen een heel duidelijk overzicht van de voordelen van jouw organisatie, product of dienst. Het is voor een potentiële klant super belangrijk om in een oogopslag te kunnen zien waaróm men bij jou aan het juiste adres is. Een opsommingslijstje is hiervoor heel goed bruikbaar.

Schrijf van buiten naar binnen

Schrijf de teksten gericht aan je bezoekers, vermijd jargon en wees kort en bondig. Lange zinnen lezen niet prettig en zien er niet aantrekkelijk uit. Houd het kort. Bezoekers lezen je tekst alleen door wanneer een tekst prettig oogt en wanneer de woorden en zinnen passen bij hun verwachtingen. Vraag je klanten regelmatig om feedback! Zo kun je je teksten blijven verbeteren.

Maak opsommingen

Mensen houden van overzichtelijkheid, dat nodigt uit om ‘even snel’ door te nemen wat er staat. Zorg daarom voor opsommingen door middel van puntenlijstjes. Ook zijn highlights die worden weergegeven in afbeeldingen een goed idee. Op die manier trek je de aandacht van de bezoekers en breng je de boodschap over zonder dat men moeite hoeft te doen om iets te lezen. Met ‘ziet’ het gewoon.

Open met een super sterke introductie alinea

Het is belangrijk om je tekst samen te vatten in een heldere openingsalinea. Deze alinea geeft eigenlijk precies aan wat men op deze pagina kan lezen. Dan weten je bezoekers direct dat ze op de juiste plaats zijn om de informatie te vinden die ze zoeken.

Maak jouw website ‘SEO-proof’

Maak je website teksten ‘SEO-proof’ oftewel: zoekmachinevriendelijk. Hierdoor kunnen niet alleen jouw lezers de teksten prettig lezen, maar kunnen ook de zoekmachines de teksten goed scannen. Dit betekent dat je webpagina’s beter weergegeven kunnen worden als antwoord op een zoekopdracht. Met andere woorden: daarmee verbeter je je positie in de zoekmachines.

Lees ook: hoog in de zoekmachines.

Krachtige webteksten laten schrijven

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met bovenstaande tips. Maar heb je andere dingen te doen? Of lukt het u niet om je dienstverlening of bedrijf op een heldere manier te omschrijven? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

meer blogs

Wat klanten zeggen

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

altijd naar onze tevreden – én die van de klant

★★★★★
Wij laten regelmatig teksten voor onze klanten schrijven door Linda. En altijd naar onze tevreden – én die van de klant. We hebben zeer diverse klanten (van fotografie tot campingartikelen), dus dat vergt het nodige inlevingsvermogen. Bovendien is SEO bijna altijd een focus voor ons, en ook daarop scoren Linda's teksten altijd zeer goed!
Tim & Jeroen NowwebNL

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

Snelle en goede service!

★★★★★
Snelle en goede service! Linda reageerde snel en pakte de opdracht met twee handen aan. Daarnaast leverde ze ook nog voor de deadline! – Challenge Accepted
Challenge Accepted

Schakelt snel en levert goede kwaliteit

★★★★★
Krachtige teksten schakelt snel en levert goede kwaliteit. Met een kleine hoeveelheid informatie weten zij een pakkende en doeltreffende tekst te schrijven. Zeker een aanrader.
Nando Burghardt

Duidelijk, goed en snel.

★★★★★
Linda heeft mijn teksten tot een duidelijk en goed leesbaar geheel gemaakt. Ze werkt snel en de service is top. Dank je wel Linda!! – Leevrij
Leevrij

 

KrachtigeTeksten.nl

SEO-proof website teksten en blogs

Communicatieadvies: meer dan tekstschrijven

Flexibel inzetbaar, teksten snel geleverd op een afgesproken dag

Betrouwbaar en professioneel: continuïteit is gewaarborgd

Altijd een eerlijk tarief, en transparante afspraken. Geen verrassingen achteraf

Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Contact

STUUR EEN BERICHt

Wil je meer informatie ontvangen over onze werkwijze of over KrachtigeTeksten.nl? Stuur ons dan een bericht!

Tekstbureau voor Webteksten, social media & Meer