Natuurlijk wil je met je website het liefst zo snel mogelijk hoog in de zoekmachine komen te staan, want een hoge positie in de zoekresultaten heeft zo zijn voordelen. Zo zal je website bijvoorbeeld meer bezoekers trekken als je op de eerste pagina staat.

Om een hogere positie in de zoekresultaten te bemachtigen is het verstandig om zoekmachineoptimalisatie toe te passen. Zoekmachineoptimalisatie is een ander woord voor SEO: Search Engine Optimization. SEO is het optimaliseren van teksten zodat je hoog in de zoekmachine komt te staan. Met behulp van onderstaande elementen kun je hoog in de zoekmachine komen…

Zorg voor een goede titel

De titel kan het verschil maken tussen het wel of niet lezen van de tekst. Hoe beter de titel, hoe groter de kans dat je tekst daadwerkelijk wordt gelezen. Een goede titel is kort, valt op, wekt de nieuwsgierigheid van de lezer en trekt de lezer de tekst in.

Schrijf je tekst zoekmachinevriendelijk

Door het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten, maak je het voor zoekmachines makkelijker om de informatie op je website te ‘scannen’. Hierdoor kunnen zoekmachines nauwkeuriger bepalen waar je website over gaat. Hoe relevanter de zoekmachine jouw website vindt, hoe hoger je in de zoekresultaten zal komen te staan.

Vergeet niet dat je de tekst vooral schrijft voor de bezoeker van je website. Natuurlijk wil je hoog in de zoekmachine staan en wil je daarom zoveel mogelijk zoekwoorden verwerken in de tekst, maar toch adviseren we je te blijven schrijven aan bezoekers, en niet aan de zoekmachines.

Zorg voor een snelle laadtijd van je website

Een snelle laadtijd van je website helpt niet alleen bij het hoger komen in de zoekresultaten, maar helpt ook bij je sales- en conversiecijfers. Wanneer je website namelijk een lange laadtijd heeft, is de bezoeker sneller geneigd de website te verlaten.

Zorg dat je tekst het antwoord geeft op de vraag van de lezer

De lezer van je tekst is op zoek naar een antwoord op zijn of haar vraag. Als de lezer niet snel genoeg het antwoord op zijn of haar vraag heeft, zal de lezer je website verlaten. Verlaten je websitebezoekers de website telkens erg snel, zal de zoekmachine je website gaan zien als niet relevant.

Met jouw website hoog in de zoekmachine staan?

Wil je met jouw website hoog in de zoekmachine staan? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor het schrijven van SEO (web)teksten. We kunnen ook je huidige teksten verbeteren en SEO proof maken om zo met je website een hogere positie in de zoekresultaten te bemachtigen!