Hoe kom je hoog in de zoekmachine?

Hoog in de zoekmachines komen

Natuurlijk wilt u met uw website het liefst zo snel mogelijk hoog in de zoekmachine komen te staan, want een hoge positie in de zoekresultaten zorgt voor meer bezoekers. Om een hogere positie in de zoekresultaten te bemachtigen is het verstandig om zoekmachineoptimalisatie toe te passen. Zoekmachineoptimalisatie is het Nederlandse woord voor SEO: Search Engine Optimization. SEO is het optimaliseren van teksten waardoor u meer kans maakt dat zoekmachines uw pagina goed ‘indexeren’. Met behulp van onderstaande elementen kunt u hoog in de zoekmachine komen… 

Zorg voor een goede titel

De titel kan het verschil maken tussen het wel of niet lezen van de tekst. Hoe beter de titel, hoe groter de kans dat uw tekst daadwerkelijk wordt gelezen. Een goede titel is kort, valt op, wekt de nieuwsgierigheid van de lezer en maakt dat de lezer de tekst helemaal wíl lezen!

Schrijf uw tekst zoekmachinevriendelijk

Door het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten, maakt u het voor zoekmachines makkelijker om de informatie op uw website te ‘scannen’. Hierdoor kunnen zoekmachines nauwkeuriger bepalen waar uw website over gaat. Hoe relevanter de zoekmachine uw website vindt, hoe hoger u in de zoekresultaten zal komen te staan.

Vergeet niet dat u de tekst vooral schrijft voor de bezoekers van uw website. Natuurlijk wilt u hoog in de zoekmachine staan en wilt u daarom zoveel mogelijk zoekwoorden verwerken in de tekst, maar toch adviseren we om altijd te blijven schrijven aan bezoekers, en niet aan de zoekmachines. Zoekmachines zijn ‘slim’ en zullen een overdaad aan zoekwoorden ook afstraffen. Dit werkt dus averechts.

Zorg voor een snelle laadtijd van uw website

Een snelle laadtijd van uw website helpt niet alleen bij het hoger komen in de zoekresultaten, maar helpt ook bij je sales- en conversiecijfers. Wanneer uw website namelijk een lange laadtijd heeft, is de bezoeker sneller geneigd de website te verlaten. 

Zorg dat uw tekst het antwoord geeft op de vraag van de lezer

De lezer van uw tekst is op zoek naar een antwoord op zijn of haar vraag. Als de lezer niet snel genoeg het antwoord op zijn of haar vraag heeft, zal de lezer uw website verlaten. Verlaten uw websitebezoekers de website telkens erg snel, dan zal de zoekmachine uw website gaan zien als niet relevant. 

Met uw website hoog in de zoekmachine staan?

Wilt u zorgen dat uw website hoog in de zoekmachine komt te staan? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor het schrijven van SEO-proof webteksten. We kunnen zowel uw huidige teksten verbeteren en SEO-proof maken, als geheel nieuwe teksten schrijven.