Goede webteksten zijn essentieel als jij jouw website inzet om nieuwe klanten te werven. Goede webteksten zijn overtuigend en zorgen ervoor dat bezoekers na het lezen actie ondernemen.

Bovendien waarderen zoekmachines zoals Google het wanneer een website correct geschreven is en interessante content bevat. Hierdoor zal de website hoger in de zoekresultaten eindigen, waardoor het aantal website bezoekers stijgt.

Eigenschappen van goede webteksten

Een professionele website die nieuwe klanten aantrekt, dient krachtige content te bevatten die mensen enthousiasmeert. Houd bij het schrijven van online content daarom rekening met de volgende punten:

1. Wijd niet teveel uit

Natuurlijk weet jij ieder detail over hetgeen je aanbiedt, maar klanten zitten niet te wachten op technische informatie. Probeer daarom te allen tijde jezelf te verplaatsen in de klant. Wat zijn de redenen waarom zij juist jouw product of dienst moeten afnemen? Wat zijn de voordelen die het met zich meebrengt en waarom zal het hun leven verrijken?

2. Houd het simpel

Houd de teksten eenvoudig. Gebruik hierom geen vakjargon. Informeer kort, maar krachtig en kom snel tot de kern. Te lange teksten zorgen ervoor dat potentiële klanten vroegtijdig afhaken.Zorg voor overzicht

3. Zorg voor overzicht

Mensen scannen een tekst op de titel, tussenkoppen en intro. Het is daarom belangrijk een alles omvattende titel te verzinnen en veelvuldig gebruik te maken van tussenkoppen. Uit de intro van de tekst dient duidelijk te worden waar de content over gaat.

4. Optimaliseer de tekst

SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, is cruciaal als je door zoekmachines wilt worden opgepikt. Voer om deze reden altijd een zoekwoorden onderzoek uit en bepaal op basis van deze gegevens op welke zoekwoorden je wilt scoren. Verwerk deze woorden in de titel, één of meerdere tussenkoppen en aan het einde van de tekst.

5. Motiveer mensen actie te ondernemen

Goede webteksten sporen bezoekers aan actie te ondernemen. Online content dient zo geschreven te zijn dat de zogenoemde ‘call to action’ er logischerwijs op volgt. Voorbeelden van een call to action zijn het plaatsen van een bestelling, het inschrijven voor de nieuwsbrief of het aanvragen van een offerte.

Meten is weten

Krachtige online teksten zorgen ervoor dat bezoekers gemakkelijker contact opnemen en geneigd zijn eerder informatie op te vragen. Maar hoe weet je nu of jouw tekst succesvol is? Of welke campagne het meeste heeft opgebracht? Op deze vragen geven wij antwoord nadat we bij KrachtigeTeksten.nl jouw website hebben doorgemeten.

Goede webteksten laten schrijven; wij doen het graag!

Wil jij de teksten van jouw website laten (her)schrijven, zodat je meer bezoekers aantrekt en nieuwe klanten opdoet? Neem dan contact met ons op, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *