Een vacaturetekst schrijven, zó doe je dat!

Wanneer je op zoek gaat naar nieuw personeel, dan wil je niet alleen een kandidaat vinden die de functie goed kan uitvoeren. Je wilt ook een kandidaat die past in je bedrijf, die zich senang voelt bij je visie en die lekker mee kan draaien in het bestaande team. Bij het schrijven van een vacaturetekst moet met deze aspecten rekening worden gehouden om de perfecte kandidaat te vinden. 

Hoe schrijf je een vacaturetekst? 

Het vinden van nieuw personeel of nieuwe krachten is een intensief proces, waar in sommige organisaties een aantal fte’s voor beschikbaar zijn. In deze, vaak grotere organisaties zijn er ‘corporate recruiters’. Deze zijn toegewijd aan één belangrijke taak: het vinden van geschikt personeel. Voor het geval jij geen corporate recruiter in dienst hebt, maar wél personeel wilt werven geven wij je in dit blog een aantal tips voor een krachtige vacaturetekst waarmee je de juiste kandidaat binnen no-time zult vinden!

Allereerst: spreek de juiste mensen aan

Wanneer je een vacature gaat opstellen, is het belangrijk dat deze onder ogen gaat komen bij de juiste kandidaten. Denk aan de branche, aan het soort organisatie, de structuur en dergelijke. Vertel daarom allereerst waar je organisatie voor staat. Wat doe je? Wat maak je? En wat onderscheidt je van je concurrenten? Met andere woorden: waarom wil iemand bij je komen werken? 

Denk ook aan andere belangrijke details over de onderneming, zoals de grootte van je organisatie of de betreffende afdeling, heeft het bedrijf een internationaal karakter, en waar ben je gevestigd? Dit zijn allemaal zaken die doorslaggevend zijn voor een kandidaat om jullie vacature verder door te nemen. 

Wil je meer diversiteit in je bedrijf realiseren? De juiste toon en vorm van je vacaturetekst is cruciaal.

Wil je meer diversiteit in je bedrijf? Een betere verhouding tussen mannen en vrouwen? Zorg dat je vacaturetekst toegankelijk en aantrekkelijk is voor iedereen; alleen dan spreek je iedereen aan. Het gaat hierbij niet zozeer om de inhoud van de vacaturetekst, maar om de vorm. Schrijf je de vacature in de hij-vorm? Dan zullen weinig vrouwen interesse tonen. Beter is om de vacature een neutraal karakter te geven. Dan zal iedereen zich vrij voelen om te reageren.

Wat houdt de functie in? 

Wanneer je zelf een helder beeld hebt van de functie, is het belangrijk om deze op een heldere en bondige manier samen te vatten. Wat houdt de functie in? Deze alinea krijgt over het algemeen de titel ‘functieomschrijving’. In de functieomschrijving komen zaken terug als de dagelijkse werkzaamheden, de rol binnen de afdeling, het ontwikkelen van bepaalde zaken. Dit kun je weergeven in zinnen zoals: ‘je gaat het communicatieteam versterken en zorgdragen voor het uitvoeren van de communicatiestrategie. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit: ……. ‘.

Wat maakt de functie extra interessant? 

Waarom zou de kandidaat bij jullie willen werken? Deze functie is wellicht ook bij andere bedrijven te vervullen. Geef in de vacaturetekst duidelijk aan wat de voordelen zijn van deze baan. Denk aan zaken als: ‘in deze functie krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen’, of: ‘je draagt in deze functie concreet bij aan een betere wereld’.

Functie-eisen

Natuurlijk stel je als werkgever bepaalde eisen aan de kandidaten. Deze eisen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met opleidingsniveau, werkervaring, maar ook met het aantal uren dat iemand beschikbaar is. Geef in de vacaturetekst duidelijk aan wat de eisen zijn. Ook voorkeuren kun je aangeven. Denk aan: ‘Ben je supergoed in Nederlands én spreek je vloeiend Engels? Dan zien we extra uit naar je sollicitatiebrief!’. 

Praktische zaken die de functie aantrekkelijk maken

In sommige vacatureteksten wordt een salarisindicatie gegeven. Dat gebeurt echter niet altijd en is afhankelijk van je eigen voorkeur hierin. Wil je een starter of junior werven, of juist een senior medewerker aantrekken? Dan kan het opnemen van een salarisindicatie in je vacaturetekst wel helpen om het juist ‘type kandidaat’ aan te trekken. Seniors zullen over het algemeen niet reageren op vacatures met een lagere salarisschaal of startsalaris. 

Verder zijn er een aantal praktische zaken die je vacature nog aantrekkelijker kunnen maken. Denk aan flexibele werktijden, lunch van de zaak, een fitnessabonnement, leuke uitjes, mogelijkheid tot aankoop van extra vakantiedagen, etc. 

Vermeld de sollicitatieprocedure

Voor sommige functies is het noodzakelijk om tijdens het wervingsproces een assessment af te nemen, of een case voor te leggen aan de kandidaat. Het is voor de kandidaat het prettigst wanneer hij of zij dit al weet voordat de sollicitatieprocedure wordt gestart. 

Hoe kan men solliciteren op de functie? 

Tot slot is het belangrijk om te vermelden hoe kandidaten op de functie kunnen reageren en op welke manier. Verwacht je een brief en CV? Een ‘korte motivatie via e-mail’? Een uitgebreide videopresentatie? Vervolgens geef je uiteraard aan hoe deze gegevens verzonden kunnen worden en ter attentie van wie. Ook is een contactpersoon met telefoonnummer en/of e-mailadres handig zodat kandidaten die vragen hebben over de functie deze gemakkelijk kunnen stellen. 

Wervingstekst of vacaturetekst laten schrijven?

Naast commerciële teksten zijn wij gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie. Zoek je een geschikte partij voor het schrijven van vacatureteksten, functieomschrijvingen of wervingsteksten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag wat we voor jullie kunnen doen. 

Laatste blogs

De beste offerte schrijven

Als ondernemer krijg je regelmatig de vraag om een offerte uit te brengen. Daarmee hoop je natuurlijk de opdracht binnen te halen. In dit blog delen we een checklist met punten, waarmee je de winnende offerte schrijft! Lees snel verder!

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

Super tevreden

★★★★★
Ik ben ontzettend tevreden over het marketing- en communicatie advies dat Linda mij gaf en met de krachtige teksten voor mijn website. Ze voelt goed aan wat de wens van de klant is en werkt snel en betrouwbaar.
BOOST! Relatietherapie

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Snel, mooi en zeer krachtige tekst!

★★★★★
Snel, mooi en zeer krachtige tekst! Ik wist eerst eigelijk niet wat ik kon verwachten, ik had al wat teksten bedacht en getypte maar het schoot gewoon niet op. Ik denk ik laat dat gewoon iemand anders doen want het kost mij gewoon veels te veel tijd, tijd die ik er niet voor over heb. Die iemand was Linda! Ze zegt geef me maar een paar steekwoorden en dan komt het goed. Dat heb ik gedaan, de tekst die ze me terug stuurde is echt sterkt en gewoon perfect! Heb er niks aan hoeven te veranderen het was in 1 woord goed! Waar zij een uur over deed zou ik een week over doen en dan had ik het bij lange na niet zo goed! Zij is erg goed! Ze heeft het binnen 2 dagen geleverd en is niet duur! Als ik weer wat heb kom ik zeker bij je terug! Nogmaals bedankt! – RSH Design
RSH Design