Heb jij iedere week genoeg inspiratie om een blog te schrijven? Misschien wel, maar kom je er gewoon niet aan toe? Om gedachten en ideeën op papier te zetten heb je tijd en ruimte nodig. En alle ondernemers weten: tijd is kostbaar.

Dus je doet wat je moet doen en dat is je bedrijf draaiend houden. Wij hebben een paar tips voor blog inspiratie voor je op een rijtje gezet om tóch die blogs te produceren!

Tip 1 | Spaar blog inspiratie

Zet je blog ideeën of onderwerpen in een ‘draft’ mail of notitie. Iedere keer dat je denkt “hé daar zou ik misschien iets over kunnen schrijven”, noteer het even. Dat komt van pas wanneer je geen inspiratie hebt. Daarnaast heb je dan vaak al een gedeelte van de kernboodschap uitgeschreven waardoor je het uitwerken van de tekst gemakkelijker maakt voor jezelf.

Tip 2 | Kijk bij je klanten en concurrenten

Wanneer je écht relevant en interessant wilt zijn, dan schrijf je natuurlijk blogs over dingen die je klanten bezighouden. Licht oplossingen uit, schrijf over wat je bezighoudt en over welke ontwikkelingen je bezighouden. Waar gaat je bedrijf heen, hoe zie je de toekomst? Indirect geef je dan antwoord op belangrijke vragen voor de klant. Ook je concurrenten schrijven waarschijnlijk over onderwerpen die jou ook bezighouden. Je kunt voor blog inspiratie dus prima even ‘shoppen’.

Tip 3 | Actualiteiten gebruiken als inspiratie voor je blog

Een van de dingen die je echt móet doen als je blogs wilt inzetten voor je bedrijf, is het inspelen op actualiteiten. Wanneer er in jouw vakgebied, in de politiek of op een andere manier ‘hot items’ zijn die interessant zijn voor jouw doelgroep of klanten, schrijf er iets over. Een opinie, een reactie of een idee. Wanneer je je blog inspiratie vervangt door in te spelen op de actualiteit scheelt je dit tijd. Let er wel altijd op dat je netjes een bronvermelding plaatst.

Tip 4 | Er zijn tegenwoordige mooie stockfoto’s

Er zijn tegenwoordig hele mooie gratis stockfoto’s te vinden. Bijvoorbeeld op Pexels.com en Unsplash.com. Als je dus écht geen inspiratie hebt, zelfs niet om een foto of afbeelding te maken… Dan kun je hier echt mooie dingen vinden.

Tip 5 | Blogs laten schrijven

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je blogs te laten schrijven. Bij KrachtigeTeksten.nl schrijven we dagelijks blogs voor onze klanten. Wij hebben altijd inspiratie! Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *