Blog inspiratie

Heb jij iedere week genoeg inspiratie om een blog te schrijven? Misschien wel, maar kom je er gewoon niet aan toe? Om gedachten en ideeën op papier te zetten heb je tijd en ruimte nodig. En alle ondernemers weten: tijd is kostbaar. Dus je doet wat je moet doen en dat is je bedrijf draaiend houden. Wij hebben een paar tips voor blog inspiratie voor je op een rijtje gezet om tóch die blogs te produceren!

Tip 1 | Spaar blog inspiratie

Zet je blog ideeën of onderwerpen in een ‘draft’ mail of notitie. Iedere keer dat je denkt “hé daar zou ik misschien iets over kunnen schrijven”, noteer het even. Dat komt van pas wanneer je geen inspiratie hebt. Daarnaast heb je dan vaak al een gedeelte van de kernboodschap uitgeschreven waardoor je het uitwerken van de tekst gemakkelijker maakt voor jezelf.

Tip 2 | Kijk bij je klanten en concurrenten

Wanneer je écht relevant en interessant wilt zijn, dan schrijf je natuurlijk blogs over dingen die je klanten bezighouden. Licht oplossingen uit, schrijf over wat je bezighoudt en over welke ontwikkelingen je bezighouden. Waar gaat je bedrijf heen, hoe zie je de toekomst? Indirect geef je dan antwoord op belangrijke vragen voor de klant. Ook je concurrenten schrijven waarschijnlijk over onderwerpen die jou ook bezighouden. Je kunt voor blog inspiratie dus prima even ‘shoppen’.

Tip 3 | Actualiteiten gebruiken als inspiratie voor je blog

Een van de dingen die je echt móet doen als je blogs wilt inzetten voor je bedrijf, is het inspelen op actualiteiten. Wanneer er in jouw vakgebied, in de politiek of op een andere manier ‘hot items’ zijn die interessant zijn voor jouw doelgroep of klanten, schrijf er iets over. Een opinie, een reactie of een idee. Wanneer je je blog inspiratie vervangt door in te spelen op de actualiteit scheelt je dit tijd. Let er wel altijd op dat je netjes een bronvermelding plaatst.

Tip 4 | Er zijn tegenwoordige mooie stockfoto’s

Er zijn tegenwoordig hele mooie gratis stockfoto’s te vinden. Bijvoorbeeld op Pexels.com en Unsplash.com. Als je dus écht geen inspiratie hebt, zelfs niet om een foto of afbeelding te maken… Dan kun je hier echt mooie dingen vinden.

Tip 5 | Blogs laten schrijven

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je blogs te laten schrijven. Bij KrachtigeTeksten.nl schrijven we dagelijks blogs voor onze klanten. Wij hebben altijd inspiratie! Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden!

Laatste blogs

Tekstbureau voor webbureaus

Wij zijn partner van webdevelopers

Als partner van webdevelopers helpen wij om complete websites op te leveren. Hierbij zorg jij als webbouwer voor de website en zorgen wij voor de SEO-teksten. Als tekstbureau voor webdevelopers weten wij als geen ander hoe wij teksten zó moeten

Lees verder »

Social media content laten schrijven

Zichtbaar zijn op de social media kanalen waar je klanten gebruik van maken, het is een must als je de online zichtbaarheid van je bedrijf wilt vergroten en op een informele manier in contact wilt blijven met klanten. Heb je

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

Heel tevreden!

★★★★★
Linda heeft een zeer nuttige blog geschreven voor mijn website scheherazad.nl. Naast geweldige bloginhoud bevat het ook alle informatie over SEO en lettertypen. Bedankt, Tahani
Scheherazad

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

altijd naar onze tevredenheid – én die van de klant

★★★★★
Wij laten regelmatig teksten voor onze klanten schrijven door Linda. En altijd naar onze tevreden – én die van de klant. We hebben zeer diverse klanten (van fotografie tot campingartikelen), dus dat vergt het nodige inlevingsvermogen. Bovendien is SEO bijna altijd een focus voor ons, en ook daarop scoren Linda's teksten altijd zeer goed!
Tim & Jeroen NowwebNL

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers