Of je social media nu persoonlijk of zakelijk gebruikt, deze tips helpen je om relevant te blijven op social media en helpen je aandacht te genereren bij je volgers.

Het up-to-date houden van je tijdlijn

Wordt het tijd dat je weer eens iets op je profiel zet maar heb je geen idee wat je nog zou kunnen posten? Kijk allereerst naar het nieuws. Zijn er ontwikkelingen waar je op kunt inspelen? Of ga “shoppen” bij de concurrent en geef jouw mening of visie op het onderwerp. Kijk naar recente nieuwsitems, wat is van toepassing op jouw situatie of bedrijf? Soms is het delen van een item al voldoende om je community te activeren. Het stellen van een vraag is ook altijd een goede, zeker wanneer je mensen wilt activeren.

Inspiratie verkrijgen

Zit je inspiratieloos achter je apparaat en komt er na een uur nog niks uit je vingers? Stop ermee en ga wat anders doen!

Inspiratie komt op de gekste momenten. Noteer je idee wanneer het door je hoofd flitst maar je geen tijd hebt om er iets mee te doen, de kans is groot dat je het door drukte anders weer vergeet of in afgezwakte vorm onthoudt.

Orde in de chaos

Probeer je content in categorieën in te delen en af te wisselen, luchtig, persoonlijk of posts gericht op specifieke doelgroepen binnen jouw community. Op die manier kun je zien wat het meest in trek is bij jouw publiek en kan je ook zien hoe je je kanaal kunt verbeteren en of je kanaal verder kunt ontwikkelen in de richting die jij wilt.

Vol gas, of toch niet?

Ben jij klaar om de digitale wereld te veroveren en heb je tientallen ideeën om je social media een nieuwe boost te geven?!… “hold your horses” – rustig aan. Een overkill aan posts werkt soms averechts en kan juist zorgen voor het verlies van volgers in plaats van nieuwe aanwas.

Verspreid je posts over meerdere dagen of weken. Probeer een balans te vinden die de aandacht van jouw volgers kan vasthouden!

De opmaak

Wanneer je iets post op social media is het belangrijk dat het er goed uit ziet. Een afbeelding toevoegen aan een pagina, blog of bericht zorgt ervoor dat er vele malen meer aandacht wordt besteed aan je post, dan wanneer je deze zonder afbeelding zou plaatsen. De grootste reden hiervoor is natuurlijk het feit dat je opvalt. Een aansprekende afbeelding vertelt vaak al een deel van je verhaal of triggert bezoekers ergens over na te denken, waarna ze willen doorlezen. Dus een goed verhaal begeleid je met een goede afbeelding.

#BonusTip

Nu je je post met mooie afbeelding klaar hebt staan moet je alleen nog je #hashtags invoeren, in je tekst maar ook extra #hashtags onderaan je bericht kunnen voor nieuwe lezers, likes en volgers zorgen. Gebruik #hashtags die relevant zijn, noem je bekende merken in je post? Beroemde personen of bedrijven? #tagit

Heb je na het lezen van dit blog ideeën opgedaan? Tag ons! #KrachtigeTeksten

Je kunt ons natuurlijk ook benaderen om je te helpen bij het schrijven van content voor jouw sociale kanalen, kijk wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van Social Media of bel ons 0346-756 623.