5 tips om relevant te blijven op social media

Of je social media nu persoonlijk of zakelijk gebruikt, deze tips helpen je om relevant te blijven op social media en helpen je aandacht te genereren bij je volgers.

Het up-to-date houden van je tijdlijn

Wordt het tijd dat je weer eens iets op je profiel zet maar heb je geen idee wat je nog zou kunnen posten? Kijk allereerst naar het nieuws. Zijn er ontwikkelingen waar je op kunt inspelen? Of ga “shoppen” bij de concurrent en geef jouw mening of visie op het onderwerp. Kijk naar recente nieuwsitems, wat is van toepassing op jouw situatie of bedrijf? Soms is het delen van een item al voldoende om je community te activeren. Het stellen van een vraag is ook altijd een goede, zeker wanneer je mensen wilt activeren. 

Inspiratie verkrijgen

Zit je inspiratieloos achter je apparaat en komt er na een uur nog niks uit je vingers? Stop ermee en ga wat anders doen!

Inspiratie komt op de gekste momenten. Noteer je idee wanneer het door je hoofd flitst maar je geen tijd hebt om er iets mee te doen, de kans is groot dat je het door drukte anders weer vergeet of in afgezwakte vorm onthoudt.

Orde in de chaos

Probeer je content in categorieën in te delen en af te wisselen, luchtig, persoonlijk of posts gericht op specifieke doelgroepen binnen jouw community. Op die manier kun je zien wat het meest in trek is bij jouw publiek en kan je ook zien hoe je je kanaal kunt verbeteren en of je kanaal verder kunt ontwikkelen in de richting die jij wilt. 

Vol gas, of toch niet?

Ben jij klaar om de digitale wereld te veroveren en heb je tientallen ideeën om je social media een nieuwe boost te geven?!… “hold your horses” – rustig aan. Een overkill aan posts werkt soms averechts en kan juist zorgen voor het verlies van volgers in plaats van nieuwe aanwas.

Verspreid je posts over meerdere dagen of weken. Probeer een balans te vinden die de aandacht van jouw volgers kan vasthouden!

De opmaak

Wanneer je iets post op social media is het belangrijk dat het er goed uit ziet. Een afbeelding toevoegen aan een pagina, blog of bericht zorgt ervoor dat er vele malen meer aandacht wordt besteed aan je post, dan wanneer je deze zonder afbeelding zou plaatsen. De grootste reden hiervoor is natuurlijk het feit dat je opvalt. Een aansprekende afbeelding vertelt vaak al een deel van je verhaal of triggert bezoekers ergens over na te denken, waarna ze willen doorlezen. Dus een goed verhaal begeleid je met een goede afbeelding. 

#BonusTip

Nu je je post met mooie afbeelding klaar hebt staan moet je alleen nog je #hashtags invoeren, in je tekst maar ook extra #hashtags onderaan je bericht kunnen voor nieuwe lezers, likes en volgers zorgen. Gebruik #hashtags die relevant zijn, noem je bekende merken in je post? Beroemde personen of bedrijven? #tagit 

Heb je na het lezen van dit blog ideeën opgedaan? Tag ons! #KrachtigeTeksten

Je kunt ons natuurlijk ook benaderen om je te helpen bij het schrijven van content voor jouw sociale kanalen, kijk wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van Social Media of bel ons 0346-756 623.

Laatste blogs

Teksten laten schrijven

Optimaliseer je website met krachtige webteksten

Een betere online vindbaarheid van jouw bedrijf door meer verkeer naar je website. Een lager bounce percentage door kwalitatieve bezoekers. Meer conversie op je website. Wil je de prestaties van je website verbeteren? Kijk eens naar je webteksten! Een website

Lees verder »
zakelijk blog schrijven

Zakelijk blog schrijven

Wil je je bedrijf sterker positioneren en beter zichtbaar maken voor je klanten en potentiële klanten? Dan is een zakelijk blog een hele goede optie. Door te bloggen laat je zien waar je expertise ligt en maak je je bedrijf

Lees verder »
KrachtigeTeksten.nl - in beeld met de juiste woorden

In beeld met de juiste woorden

Wist je dat de woordkeuze op je website bepalend is voor jouw succes? Klanten bereik je door taal te gebruiken die bij hen aansluit. Daarnaast zijn de juiste woorden cruciaal voor je online vindbaarheid. Daarvoor moet je van je expertstoel

Lees verder »

Marketing opzetten voor je bedrijf

Wil je meer klanten? Meer omzet maken en groeien als bedrijf? Dan is het belangrijk om je bedrijf op een sterke manier in de markt te positioneren. KrachtigeTeksten.nl helpt bedrijven zich op een duidelijke en onderscheidende manier op de kaart te zetten.

Lees verder »

Teksten laten herschrijven of nieuwe teksten laten schrijven?

Wat onze klanten vinden

altijd naar onze tevredenheid – én die van de klant

★★★★★
Wij laten regelmatig teksten voor onze klanten schrijven door Linda. En altijd naar onze tevreden – én die van de klant. We hebben zeer diverse klanten (van fotografie tot campingartikelen), dus dat vergt het nodige inlevingsvermogen. Bovendien is SEO bijna altijd een focus voor ons, en ook daarop scoren Linda's teksten altijd zeer goed!
Tim & Jeroen NowwebNL

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

Als zeer prettig ervaren. Aanrader.

★★★★★
Complete website 'dakdekker.nl' herschreven en SEO Proof gemaakt door dit bedrijf. Snel maar vooral goed leesbaar werk afgeleverd. Contact (digitaal) en op afstand als zeer prettig ervaren. Aanrader.
R. Evers

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's