4 spelfouten die bijna iedereen maakt!

study_cover.jpg

We proberen allemaal onze woorden perfect te spellen, maar toch gaat het in de praktijk nog weleens mis. De volgende vier spelfouten worden door bijna iedereen weleens gemaakt. Maak jij deze spelfouten ook?!

Te veel of teveel

‘Te veel’ en ‘teveel’ is beide correct Nederlands, maar er zit een verschil in. Gaat het erom dat er meer dan genoeg is, dan gebruik je te veel. Gaat het om een overmaat, dan gebruik je teveel. Bij twijfel kun je kijken of je het woord in de zin kunt veranderen in ‘gebrek aan’ of ‘te weinig’. Bij ‘gebrek aan’ is het teveel, en bij ‘te weinig’ is het te veel. Bijvoorbeeld “ik heb gisteren teveel/te veel gegeten”, dat zou worden “ik heb gisteren te weinig gegeten”, dus gebruik je hier te veel en niet teveel. 

Barbecue

Deze wordt enorm vaak verkeerd gespeld. De afkorting die we gebruiken is ‘BBQ’, waardoor veel mensen er barbeque van maken. Maar de juiste spellingsvorm is toch echt barbecue! 

Hun of hen

Wanneer gebruik je hun en wanneer gebruik je hen? Als het in de zin gaat om een meewerkend voorwerp en er staat geen voorzetsel voor, gebruik je hun. Een handig lijstje met voorbeelden wanneer het hun of hen is vind je op deze pagina van OnzeTaal!

-d, -t of toch -dt?

Iedereen maakt weleens een dt-fout. Onze tip voor het verminderen of zelfs niet meer maken van dt-fouten is om het stamwoord te veranderen. Twijfel je bijvoorbeeld tussen ‘hij word’ en ‘hij wordt’? Je kunt in plaats van word ook lopen, horen of smurfen invoegen, het is dan ‘hij loopt/hoort/smurft’ en dus ook ‘hij wordt’. 

Teksten zonder spelfouten schrijven?

Komen deze veelvoorkomende spelfouten je bekend voor en wil je het maken van spelfouten verminderen? Neem dan eens een kijkje op de website OnzeTaal.nl! Hier kun je onder andere taaladviezen, uitleg en trainingen vinden om het maken van spelfouten te verminderen. Vind je het toch nog lastig om een vlotte tekst op te stellen zonder spelfouten, omdat je niet meer weet welke taal- en spellingregels je moet hanteren? Of wil je je bestaande teksten laten checken op spelfouten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden voor jouw nieuwe of bestaande teksten!

meer blogs

Wat klanten zeggen

Super snelle aanlevering van goede teksten

★★★★★
Super snelle aanlevering van goede teksten, we waren er blij mee ! dank je wel
De PizzaRia's

Super tevreden

★★★★★
Ik ben ontzettend tevreden over het marketing- en communicatie advies dat Linda mij gaf en met de krachtige teksten voor mijn website. Ze voelt goed aan wat de wens van de klant is en werkt snel en betrouwbaar.
BOOST! Relatietherapie

Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied.

★★★★★
Razendknappe vertaalslag van een wat mistig vakgebied met bijbehorend woordgebruik, naar een heldere homepage. Een website over spiritueel intuitief coachen vraagt om duidelijke, niet wollige taal. Ik heb daar erg mee geworsteld. Linda niet.:). Ze verstaat de kunst om zelfs in een, voor haar minder bekend vakgebied, een krachtige en duidelijke homepage te schrijven. Toegankelijk en terug naar de basis. Geweldig! En dit alles gaat gepaard met een geweldige communicatie, snelle lijnen en follow up. Ze denkt mee en zet haar creativiteit meteen aan het werk. Ik was op zoek naar iemand zoals zij, dacht dat dat niet bestond en kwam haar tegen. Waar ik nachten wakker lag van een goede tekst leverde zij hem binnen een paar dagen aan. Aanrader!!!
Florentine de Beijer-Bisschops

Uitstekende product beschrijvingen

★★★★★
Heel erg tevreden met het resultaat van krachtigeteksten.nl. Zij hebben 4 unieke productbeschrijvingen voor mij gemaakt, volledig SEO. Zeker een aanrader om deze partij te benaderen als je je productbeschrijvingen wilt uitbesteden.
Victor Smit

Meer dan vijf sterren

★★★★★
Het geduld en de inleving die linda levert bij iedere tekst die zij oplevert op de afgesproken dagen en tijden zijn meer dan 5 sterren waard! Aanrader!
Sofia

altijd naar onze tevreden – én die van de klant

★★★★★
Wij laten regelmatig teksten voor onze klanten schrijven door Linda. En altijd naar onze tevreden – én die van de klant. We hebben zeer diverse klanten (van fotografie tot campingartikelen), dus dat vergt het nodige inlevingsvermogen. Bovendien is SEO bijna altijd een focus voor ons, en ook daarop scoren Linda's teksten altijd zeer goed!
Tim & Jeroen NowwebNL

 

KrachtigeTeksten.nl

SEO-proof website teksten en blogs

Communicatieadvies: meer dan tekstschrijven

Flexibel inzetbaar, teksten snel geleverd op een afgesproken dag

Betrouwbaar en professioneel: continuïteit is gewaarborgd

Altijd een eerlijk tarief, en transparante afspraken. Geen verrassingen achteraf

Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Contact

STUUR EEN BERICHt

Wil je meer informatie ontvangen over onze werkwijze of over KrachtigeTeksten.nl? Stuur ons dan een bericht!

Tekstbureau voor Webteksten, social media & Meer